Educatieproject Antigone +

A project by NBprojects & Ulrike Quade Company (only in Dutch) / 2012

Antigone+ bestaat uit workshops voor MBO, Havo en VWO leerlingen en is gekoppeld aan de voorstelling Antigone van choreografe Nicole Beutler (NBprojects) en theatermaakster Ulrike Quade (Ulrike Quade Company). Deze poëtische bewegingsvoorstelling is gebaseerd op de Griekse tragedie Antigone (Sofokles 442 BC) en Bunraku, een traditionele Japanse vorm van poppentheater.

De workshops koppelen de thematiek van de tragedie aan de actualiteit en de belevingswereld van jongeren. De vraag hoe vrij ons handelen daadwerkelijk is, vormt het uitgangspunt.

Aan de hand van spel en bewegingsopdrachten maken de leerlingen kennis met conceptueel bewegingstheater. Door naast beweging en dans, Bunraku als uitgangspunt te gebruiken kunnen we de thema’s die in Antigone behandeld worden op een concrete en visuele manier aanpakken. In een workshop van 90 minuten werken de leerlingen in wisselende groepen met een pop – 1.20 hoog – die speciaal voor de workshop gemaakt is door een van de poppenmakers van Ulrike Quade volgens de Bunraku traditie.

Docenten
HILLARY BLAKE FIRESTONE, CAT SMITS (dansers Antigone)
JUSTA TER HAAR (assistent Nicole Beutler)

Duur
90 min

Prijs
10 euro per leerling

Locatie
Theaterschool (ruim lokaal noodzakelijk, bij voorkeur gymzaal of aula)