kalender

jun05
jun08
jun09
jun10
jun11
jun12

8: METAMORPHOSIS

Dit najaar terug in het theater!

GREENHOUSE

Ons ontwikkelingsnetwerk voor dans, mime en performance

WE LIVE HERE 2021: ImpermanenceSave the date:
6 - 9 July

do 01 okt 2020

8: METAMORPHOSIS genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2020

Voor de Zwaan, de prijs voor de meest indrukwekkende dansproductie 2020, nomineert de dansjury van de VSCD de voorstelling 8:Metamorphosis van Nicole Beutler Projects, een hallucinerende en compromisloze voorstelling waarin dans en opera een beeldrijke eenheid vormen. De onontkoombare veranderingen die de wereld te wachten staan door verschuivende machtsstructuren en een opdoemende klimaatcrisis worden aan de kaak gesteld in de twee indrukwekkende delen van 8:Metamorphosis.

Voor deze voorstelling lieten Nicole Beutler en componist Gary Shepherd zich inspireren door de wiskundige overgangen in de grafische kunst van M.C. Escher om belangrijke veranderingen te agenderen. Vertrekkend vanuit een rechte lijn zetten zeven mannen in pak zich in beweging en ontstaat een kettingreactie van dans, stem en geluid waardoor de aria ‘The Cold Song’ van Henry Purcell als hoofdthema is verweven.

Een gouden greep zijn de consequente omkeringen die Beutler toepast in 8:Metamorphosis. Er is een indrukwekkende cast van dansende zangers en zingende dansers. In de twee opeenvolgende delen wordt structuur tegenover anarchie gezet. En het publiek zit niet in de zaal maar op het toneel. De eerste onheilstijding kondigt zich voorzichtig aan als de met zijn rug naar het publiek gekeerde percussionist een dreigende proloog speelt. Later tijdens de voorstelling zal zijn drumstel helemaal uit elkaar vallen. Rookdampen stijgen op en het publiek kijkt in de weidse leegte van de theaterzaal. Hoopvol is misschien de ijsbeer die uit de witte mist opdoemt. Of is het de laatste op aarde? Zo steunt de voorstelling stevig op onuitwisbare beelden en zijn scenografie, dans en zang in 8:Metamorphosis gevat in een strakke dramaturgie. De kracht van dit indrukwekkende schouwspel schuilt in de abstractie ervan.

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) reikt dit jaar vanwege de Coronacrisis geen dansprijzen uit, maar de Dansjury maakt wél over het seizoen 2019/2020 haar nominaties bekend tijdens de Avond van de Nederlandse Dans op donderdag 1 oktober. De uitreiking van de prijzen wordt uitgesteld naar volgend jaar, waarbij de jury per prijs de prestaties en voorstellingen over twee seizoenen zal meenemen in haar afwegingen en keuzes.

Naast 8: METAMORPHOSIS zijn genomineerd: Die Trying (Alida Dors / Stichting Backbone) en Memory Loss (Ann Van den Broek / Stichting WArd/waRD).

ma 08 feb 2021

Klimaatverandering en activisme

Verdieping bij OUR HOUSE IS ON FIRE

In dit programmablad vind je teksten uit de voorstelling OUR HOUSE IS ON FIRE en helpen we je op weg als je meer wilt weten over klimaatverandering en na de voorstelling zelf de handen uit de mouwen wilt steken!

DOWNLOAD HIER

Alle dagen een activist: download onze PANIC! strijkapplicatie voor op kleding, spandoeken of mondkapjes!

DOWNLOAD HIER

vr 23 apr 2021

Vacature: Campagnemarketeer

Tijdelijke functie ter vervanging van zwangerschapsverlof

Nicole Beutler Projects in Amsterdam zoekt een
Campagnemarketeer voor 0,4 fte.

Vacature voor een betaalde functie | Parttime | Tijdelijke vervanging zwangerschapsverlof september – december 2021 | Sluitingsdatum 23 mei 2021.

Nicole Beutler Projects maakt beeldende dansvoorstellingen voor de grote én kleine theaterzalen van Nederland en daarbuiten. Beutlers totaaltheater combineert beweging en verschillende dansstijlen met muziek, opera, teksttheater en visuele kunst. Onze projecten worden gedreven vanuit het verlangen naar een betere samenleving. De aankomende voorstellingen zullen de klimaatcrisis vanuit verschillende hoeken belichten. Naast het produceren van eigen werk, spant Nicole Beutler Projects zich in voor gezonde ecosysteem voor dans, performance en mime in Amsterdam. Via ons ontwikkelingsplatform GREENHOUSE steunen we makers en organiseren we activiteiten ter versterking van de scene. Nicole Beutler Projects is gevestigd in het centrum van Amsterdam in een gezellig kantoor naast de repetitiestudio’s.

Ter vervanging bij zwangerschapsverlof zoeken we van september tot begin december 2021 een Campagnemarketeer die zich voornamelijk gaat buigen over de tournee van 8: METAMORPHOSIS.

De dansopera 8: METAMORPHOSIS is een bezwerend ritueel voor het einde van het patriarchaat. De voorstelling ging in 2019 met veel succes in première en is genomineerd voor de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie. Dit najaar gaan we opnieuw het land in met dit stuk en doen we veel nieuwe theaters aan.

Dit ga je doen
- Je houdt contact met de tourtheaters en zorgt samen met hen voor succesvolle promotionele acties
- Je benadert actief landelijke en regionale pers en media om de voorstelling via hen onder de aandacht te brengen
- Je ontwikkelt content voor sociale media en online advertentiecampagnes
- Je begeleidt de productie en distributie van de communicatiemiddelen
- Je gaat af en toe mee op tournee om te ondersteunen bij randprogramma’s en publieksonderzoeken

Wat we van je vragen:
- Je hebt ervaring met podiumkunstenpromotie
- Je werkt zelfstandig, zorgvuldig en resultaatgericht
- Je bent pro-actief in het benaderen van media, een goed persnetwerk is een pré
- Je bent goed op de hoogte van de laatste trends op het gebied van sociale media
- Ervaring met facebook advertenties een pré
- Je hebt een vlotte pen in het Nederlands en Engels
- Je bent beschikbaar om in de avonduren af en toe mee te gaan op tournee
- Affiniteit met dans/theater/opera

Wat wij bieden:
- Een aanstelling van 6 september tot 10 december 2021 in een gezellig en betrokken team, in loondienst of als zelfstandige
- Je werkt samen met het hoofd Marketing & PR
- Salariëring volgens CAO Theater & Dans, afhankelijk van je ervaring

Nicole Beutler Projects streeft binnen de organisatie naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond en onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. We beogen dat ons team een afspiegeling vormt van de samenleving.

Stuur voor 23 mei 2021 een motivatiebrief met cv naar Mayke Klomp, Hoofd Marketing & PR via mayke@nbprojects.nl. Gesprekken vinden op 27 en 28 mei 2021. Voor meer informatie over Nicole Beutler Projects zie www.nicolebeutlerprojects.nl.

OUR HOUSE IS ON FIRE

Tournee mei - juni 2021

ROLE MODEL

Vanaf 30 juni Think Big! Festival München