ma 24 feb 2020

AFGEZEGD: Nicole Beutler maakt kort nieuw werk in Londen

AFGEZEGD: Elixir Festival Sadler's Wells

Internationaal gerenommeerde oudere artiesten dansen bestaand werk én nieuwe choreografieën van de meest spannende choreografen van dit moment. De avond bestaat uit vier wereldpremières en een fragment van een veelgeprezen meesterwerk. Het Elixir Ensemble is terug met een nieuw werk van Nicole Beutler.

Helaas gaat dit project niet door vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

19 & 20 juni 2020
Elixir Festival
Sadler's Wells Londen


Lees meer:
www.sadlerswells.com

do 26 mrt 2020

Annuleringen vanwege Corona

Lieve vrienden,

Het is een bizarre tijd. Een tijd om na te denken. Over waar wij mee bezig zijn. Over hoeveel we doen. Over hoe we werken. Over hoe alles met alles samenhangt. Even pauze. Een science-fiction-scenario wordt werkelijkheid. De onzichtbare wereld van de microben bepaalt onze realiteit en plots is de hele wereld met hetzelfde bezig. Dat kán dus wel.

Theaters, de kerken, de tempels en de Brexit zijn even nevenzaak. Alles wat net nog zo onoverkomelijk en essentieel bleek is in een klap opzij geveegd. Dit is heel pijnlijk maar ook een kans. Dit is ook een wakker worden. Als alles stilvalt, dan ontstaat er ruimte. Ik ben benieuwd hoe de wereld er hierna uit gaat zien. Straks hebben we BC (before corona) en AC (after corona).

We hebben veel af moeten zeggen, de buitenlandtournee van ROLE MODEL (i.s.m. DOX), de nieuwe productie bij Sadler’s Wells Londen, de première van Genevieve Murphy op SPRING, en 8: METAMORPHOSIS op Oerol staat ook op losse schroeven. Deze pijn dragen we als sector gezamenlijk. Een grote shout out naar al die premières en festivals die niet door kunnen gaan! Zo ontzettend jammer. We zullen dit jaar nooit vergeten...

Stilletjes op de achtergrond werken we aan komende projecten. Onzeker, wanneer we weer aan de slag mogen. Maar met de goede hoop, dat er na deze stilte een grote honger is om samen te komen.

Wanneer het ook moge zijn.
Ik heb geduld.

Stay healthy, keep dancing,

Nicole

do 26 mrt 2020

Onze voorstellingen gratis op Theaterflix

Een avondje theater online

Op Theaterflix kan iedereen genieten van de mooiste voorstellingen die (nu niet) in het theater te zien zijn. Twee van onze voorstellingen zijn nu gratis te bekijken: LIEFDESVERKLARING (2014 - i.s.m. Magne van den Berg & fABULEUS) en LIEFDESVERKLARING (voor altijd) (2018 - i.s.m Magne van den Berg, Het Zuidelijk Toneel & Rudolphi Producties).

Het begon allemaal met het beroemde stuk Publikumsbeschimpfung uit 1966, waar toneelschrijver Peter Handke een discussie aanging met zijn publiek en hen bestookte met beledigingen. In 2014 draaiden Nicole Beutler en Magne van den Berg het stuk 180 graden. In LIEFDESVERKLARING geven jonge spelers een hartverwarmend dankwoord aan het publiek. "Wij houden van u!" LIEFDESVERKLARING (voor altijd) is het vervolg met vier gevierde acteurs die na een heel leven op de bühne hun lange relatie met het publiek onder de loep nemen. René van 't Hof, Maureen Teeuwen, Cas Enklaar en Marien Jongewaard zeggen: bedankt dat u er bent!

Abonnees van Theaterflix kunnen nog meer van onze voorstellingen online bekijken. Voor €10 ben je zes maanden lid.

> Theaterflixen

Genevieve Murphy: I Don’t Want To Be An Individual All On My Own

Premiere SPRING 2020 – An empathy experiment

8: METAMORPHOSIS

In juni op Oerol, daarna terug in de theaters!

ROLE MODEL

Een Role Model is soms dichterbij dan je denkt. Een dansconcert in een regie van Nicole Beutler en Magne van den Berg, in samenwerking met DOX.