kalender

jun12–20
8: METAMORPHOSIS
Oerol Festival Terschelling (NL) Terschelling
OEROL Festival CANCELLED
jul04
8: METAMORPHOSIS
Julidans Amsterdam (NL) Internationaal Theater Amsterdam
jul10
ROLE MODEL
Think Big! Festival München (DE) THINK BIG Festival CANCELLED
THINK BIG Festival München CANCELLED
sep19
8: METAMORPHOSIS
Shanghai International Dance Center Shanghai (CN)
sep20
8: METAMORPHOSIS
Shanghai International Dance Center Shanghai (CN)
sep24
okt16
okt17

Genevieve Murphy: I Don’t Want To Be An Individual All On My Own

An empathy experiment, uitgesteld tot het najaar

STILL LIFE ON THE ISLAND

Een dansfilm voor Oerol. Verwacht 19 juni 2020

ROLE MODEL CHALLENGE

Je kunt zijn wie je wil zijn. Experimenteer en loop over de catwalk met deze #challenge door Lucinda.

wo 15 apr 2020

Bekijk ROLE MODEL online

Naast de voorstellingen LIEFDESVERKLARING en LIEFDESVERKLARING (voor altijd) kun je nu ook ons urban dansconcert ROLE MODEL online bekijken via de streamingdienst Theaterflix. Voor maar €10 kun je 6 maanden lang alle voorstellingen uit hun aanbod bekijken.

NAAR THEATERFLIX

MEER OVER ROLE MODEL

vr 15 mei 2020

Your Feeling, nieuwe single van Genevieve Murphy

We presenteren vandaag de eerste single & video van het nieuwe album I Don’t Want To Be An Individual All On My Own van onze nieuwe maker Genevieve Murphy. Exclusief voor Thuistezien van West Den Haag en SPRING on Screen van het SPRING Performing Arts Festival Utrecht.

BEKIJK HIER

Op dit album worden experimentele composities afgewisseld met melodieuze soundscapes. Met haar intelligente composities onderzoekt Murphy wat ons aantrekt en wat ons afstoot. In de gelijknamige theaterperformance trekt ze deze gedachte door, van de muziek naar het sociale leven. Hoe herkenbaar en toegankelijk moet je kunnen communiceren om begrepen en geliefd te worden?

Genevieve Murphy (Schotland, 1988) studeerde muziek en compositie aan de conservatoria van Glasgow, Birmingham en Den Haag. Murphy componeert hedendaagse klassieke muziek met invloeden van popmuziek en improvisatie voor ensembles over de hele wereld. In het theater ontwikkelt ze zich tot speler, schrijver een regisseur van voorstellingen op het snijvlak van nieuwe muziek en performance.

Video Director: Julian Hetzel
Music and performance: Genevieve Murphy
Drums: Henning Luther
Electronic Beats: Le Schnigg
Mixing and Mastering: Gary Shepherd
Dramaturg: Nienke Scholts
Commissioners: SPRING Performing Arts Festival, West Den Haag
Met steun van: Nicole Beutler Projects

Het muziekalbum I Don’t Want To Be An Individual All On My Own wordt in het najaar van 2020 uitgebracht op het label Unsounds en wordt mogelijk gemaakt door Gaudeamus. De première van de gelijknamige voorstelling zou in mei 2020 plaatsvinden tijdens het SPRING Performing Arts Festival in Utrecht, en kan dit najaar hopelijk doorgang vinden. De voorstelling is een productie van Nicole Beutler Projects, mede mogelijk gemaakt door Standplaats Utrecht en het Fonds Podiumkunsten.

ma 18 mei 2020

Nicole Beutler Projects supports BAU

Het platform voor dans en performance in Amsterdam

BAU is het platform voor de onafhankelijke dans- en performance-scene in Amsterdam. Via onderzoek, kennisdeling en artistieke ondersteuning wil BAU de werkcondities en het toekomstperspectief van zelfstandige makers verbeteren. Middels lezingen, workshops en seminars stimuleren ze ontmoeting en uitwisseling tussen professionals. Op bau.amsterdam vind je een up-to-date agenda van dans en performance in Amsterdam. Daarnaast verhuurt BAU twee repetitiestudio’s die ruimte bieden aan de ontwikkeling van nieuwe dans- en theaterproducties.

Nicole Beutler Projects stond aan de wieg van de oprichting van BAU, en deelt samen met BAU het kantoor en de studio op Entrepotdok 4 in Amsterdam.

www.bau.amsterdam

8: METAMORPHOSIS

In de herfst hopelijk terug in de theaters!