8: METAMORPHOSIS

Helaas is de tour van 8: METAMORPHOSIS ivm Corona uitgesteld.

STILL LIFE ON THE ISLAND

Een dansfilm voor Oerol 2020

do 26 mrt 2020

Brief van Nicole Beutler

Lieve vrienden,

Het is een bizarre tijd. Een tijd om na te denken. Over waar wij mee bezig zijn. Over hoeveel we doen. Over hoe we werken. Over hoe alles met alles samenhangt. Even pauze. Een science-fiction-scenario wordt werkelijkheid. De onzichtbare wereld van de microben bepaalt onze realiteit en plots is de hele wereld met hetzelfde bezig. Dat kán dus wel.

Theaters, de kerken, de tempels en de Brexit zijn even nevenzaak. Alles wat net nog zo onoverkomelijk en essentieel bleek is in een klap opzij geveegd. Dit is heel pijnlijk maar ook een kans. Dit is ook een wakker worden. Als alles stilvalt, dan ontstaat er ruimte. Ik ben benieuwd hoe de wereld er hierna uit gaat zien. Straks hebben we BC (before corona) en AC (after corona).

We hebben veel af moeten zeggen, de buitenlandtournee van ROLE MODEL (i.s.m. DOX), de nieuwe productie bij Sadler’s Wells Londen, de première van Genevieve Murphy op SPRING en Frascati Amsterdam en 8: METAMORPHOSIS op Oerol. Deze pijn dragen we als sector gezamenlijk. Een grote shout out naar al die premières en festivals die niet door kunnen gaan! Zo ontzettend jammer. We zullen dit jaar nooit vergeten...

Stilletjes op de achtergrond werken we aan komende projecten. Onzeker, wanneer we weer aan de slag mogen. Maar met de goede hoop, dat er na deze stilte een grote honger is om samen te komen.

Wanneer het ook moge zijn.
Ik heb geduld.

Stay healthy, keep dancing,

Nicole

ma 01 jun 2020

Your Feeling, nieuwe single van Genevieve Murphy

Bekijk hier

Hoe herkenbaar en toegankelijk moet je kunnen communiceren om begrepen en geliefd te worden? Your Feeling is het eerste nummer van Genevieve Murphy’s nieuwe album I Don’t Want To Be An Individual All On My Own. Met haar intelligente composities onderzoekt Murphy wat ons aantrekt en wat ons afstoot. In de gelijknamige theaterperformance trekt ze haar empathie-experiment verder door en neemt ze ons mee naar een dag uit haar leven. Album release & première: najaar 2020.

BEKIJK DE VIDEO
MEER OVER DE VOORSTELLING

Genevieve Murphy (Schotland, 1988) studeerde muziek en compositie aan de conservatoria van Glasgow, Birmingham en Den Haag. Murphy componeert hedendaagse klassieke muziek met invloeden van popmuziek en improvisatie voor ensembles over de hele wereld. In het theater ontwikkelt ze zich tot speler, schrijver een regisseur van voorstellingen op het snijvlak van nieuwe muziek en performance.

Video Director: Julian Hetzel
Music and performance: Genevieve Murphy
Drums: Henning Luther
Electronic Beats: Le Schnigg
Mixing and Mastering: Gary Shepherd
Dramaturg: Nienke Scholts
Commissioners: SPRING Performing Arts Festival, West Den Haag
Met steun van: Nicole Beutler Projects

OUR HOUSE IS ON FIRE

A manifesto, 3 OKT Zweedse première

Genevieve Murphy: I Don’t Want To Be An Individual All On My Own

An empathy experiment, vanaf 30 OKT op tour