kalender

okt27
okt29
6: The Square
Verkadefabriek Den Bosch (NL)
okt30
nov02
nov10
Liefdesverklaring
OPEK Leuven (BE)
In English
nov11
Liefdesverklaring
OPEK Leuven (BE)
Dernière
jan18
COME TOGETHER #3
Frascati Amsterdam (NL)
jan19
COME TOGETHER #3
Frascati Amsterdam (NL)
jan20
COME TOGETHER #3
Frascati Amsterdam (NL)
wo 21 sep 2016

Nicole Beutler over 6: THE SQUARE

een interview door We Are Public

Tijdens de Uitmarkt lieten we een fragment zien uit 6: THE SQUARE, en We Are Public interviewde Nicole in de kleedkamer na afloop!

Bekijk hier het interview >>

zo 25 sep 2016

6: THE SQUARE

Wist je dat...

Het vierkant in de natuur niet voorkomt? Het is een door de mens gemaakte vorm.

Tetrafobie, de angst voor het cijfer 4, vooral voorkomt in Oost-Azië, waar het woord voor 'vier' in uitspraak sterk lijkt op het woord voor 'dood'?

De populistische teksten in de voorstelling fragmenten zijn uit politieke speeches van o.a. Donald Trump, Geert Wilders en Marine LePenn?

De Square Dance zijn wortels heeft in de Schotse volksdans, ooit alleen door mannen werd gedanst en pas in 1982 in de VS werd uitgeroepen tot nationale volksdans?

Het getal 4 het nummer is van stabiliteit en orde? 4 jaargetijden, 4 windrichtingen.

Er 158 vierkanten te zien zijn in 6: THE SQUARE? De muziek in de voorstelling speciaal gecomponeerd is door Gary Shepherd/DJ Streamer, o.a. bekend van zijn Big Night Out avonden in Paradiso?

6: THE SQUARE het tweede deel is uit Nicole’s Bauhaus-trilogie over de geometrische basisvormen cirkel, vierkant en driehoek?

Het ieder jaar op 29 november internationale Square Dance dag is?

di 11 okt 2016

COME TOGETHER #3 - open call

18-20 januari in Frascati

Op 18, 19 en 20 januari 2017 vindt de derde editie plaats van COME TOGETHER. Wat in 2014 begon met een minifestival waarin het werk van de generatiegenoten Nicole Beutler, Keren Levi en Andrea Bozic naast elkaar werd getoond, groeide in 2015 uit tot een editie waarin een diversiteit aan Amsterdamse makers - van opkomend tot aan gevestigd - uit verschillende disciplines als muziek, dans en kunst samenkwamen.

Voor deze nieuwe editie nodigen we zo’n 50 performance makers uit om deel te nemen aan dit 3-daagse festival in Frascati Amsterdam.

Choreografen, muzikanten, kunstenaars, dramaturgen: jullie zijn van harte welkom. Kom kennis uitwisselen, gedachten ontwikkelen, collega’s ontmoeten, ideeën presenteren, theorieën testen en met het publiek brainstormen. Gebruik de ruimte en tijd voor iets wat eerder, ergens anders nog niet mogelijk was.

Bij interesse in deelname kun je contact opnemen met cometogether@nbprojects.nl voor meer informatie en een inschrijfformulier.

6: The Square

Nu op tournee in Nederland!

Liefdesverklaring

Voor het laatst te zien in België en Duitsland!