kalender

jul08
sep26
sep27
okt19
7: TRIPLE MOON
Junushoff Wageningen (NL)
okt21
nov07
DIDO DIDO
Frascati Amsterdam (NL)
try-out
nov08
DIDO DIDO
Frascati Amsterdam (NL)
try-out
nov09
DIDO DIDO
Frascati Amsterdam (NL)
nov10
DIDO DIDO
Frascati Amsterdam (NL)

Premiere 7: TRIPLE MOON 8 juli op Julidans

Een reis naar een andere dimensie, waar heden, verleden en toekomst vloeiend in elkaar overlopen en de kracht van de verbeelding een alternatief biedt op de hectiek van alledag.

Op ZATERDAG 8 JULI vindt tijdens het JULIDANS FESTIVAL in Amsterdam de première plaats van 7: TRIPLE MOON, de nieuwe voorstelling van choreografe en theatermaker NICOLE BEUTLER.

In dit derde en laatste deel van haar Bauhaus-trilogie is de driehoek het vertrekpunt van een zoektocht naar spiritualiteit en vrouwelijke kracht. In samenwerking met kunstenaars/filmmakers Helena Muskens en Quirine Racké is 7: TRIPLE MOON een dansperformance, kunstinstallatie en magisch ritueel in één; een Gesamtkunstwerk dat het ritme van het universum omarmt.

7: TRIPLE MOON werpt een licht op de diepere betekenis van de driehoek in relatie tot de essentie van ons menszijn. Drie danseressen van verschillende leeftijden verschijnen zowel solo als gezamenlijk als drie-eenheid. Deze triade symboliseert The Triple Moon Goddess, een in mysterie gehulde heidense oergodin. Net als de wassende en afnemende maan wisselen de performers in constante transformatie vloeiend van gedaante en manifesteren ze zich in verschillende verschijningsvormen: dierlijk, vrouwelijk, gevaarlijk, afstotend en verleidelijk.

Het werk van Nicole Beutler kenmerkt zich door haar interdisciplinaire benadering. Met haar achtergrond in de beeldende kunst en het bewegingstheater ziet zij haar rol als choreografe als iemand die “beelden componeert”. Met veel aandacht voor heldere schone beelden is haar werk misschien het beste te omschrijven als poëtisch minimalisme, dat zeer communicatief is en zich kenmerkt door subtiele humor.

Voor 7: TRIPLE MOON hebben kunstenaars/filmmakers Helena Muskens & Quirine Racké een driedimensionale kunstinstallatie gecreëerd. Met kostuums ontworpen door de veelbelovende jonge designer Martijn van Strien is opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor mode in de voorstelling. Componist en DJ Gary Shepherd vermengt de kracht van stilte in een mysterieuze filmische soundscore en lichtontwerpster Minna Tikkainen creëert een lichte ruimte waarin de oneindige aantrekkingskracht van de maan centraal staat.

7: TRIPLE MOON is een zinsbegoochelende trip waarin het gevoel van een oneindige ruimte en tijd resoneert en “tijd” als een rustpunt centraal staat. Met de voorstelling trotseert Nicole Beutler de grenzen van ons denken en nodigt zij het publiek uit om het verleden, heden en de toekomst als parallelle universa te ervaren.

Bestel hier je tickets voor de première!>>>

SPEELLIJST 7: TRIPLE MOON 2017

08 JUL Julidans Festival, Stadsschouwburg Amsterdam - première
09 JUL Julidans Festival, Stadsschouwburg Amsterdam
26 SEP Toneelschuur, Haarlem
27 SEP Theater aan het Spui, Den Haag
19 OKT Junushoff, Wageningen
21 OKT Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam
10 NOV Stadsschouwburg, Utrecht
12 NOV Next Festival - cc Ieper (BE)
17 NOV Deventer Schouwburg, Deventer
01 DEC De Meervaart, Amsterdam

meer info & tickets: www.nbprojects.nl

CREDITS:

Choreografie & Regie: Nicole Beutler
Performance: Madelyn Bullard, Marjolein Vogels, Hlíf Svavarsdóttir
Video: Helena Muskens & Quirine Racké
Lichtontwerp: Minna Tiikkainen
Muziekcompositie: Gary Shepherd
Kostuums: Martijn van Strien
Artistiek advies: Martin Butler
Choreografische assistentie & repetitor: Hillary Blake Firestone

Dramaturgisch coach: Igor Dobricic
Met dank aan: Mala Kline, De Meervaart
Poster & flyerbeeld: Suze May Sho
Grafisch ontwerp: Connie Nijman
Residentie: KC BUDA
Met steun van: Ammodo Fonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Fonds voor de Kunst

7: TRIPLE MOON is een productie van NBprojects en gaat in première tijdens het Julidans festival.

vr 17 mrt 2017

NBprojects vanaf nu op Tumblr!

De voorbereidingen voor onze nieuwe voorstelling 7: TRIPLE MOON zijn volle gang. NBprojects nodigt je uit om je onder te dompelen in ons onderzoek op onze nieuwe Tumblr pagina!

wo 03 mei 2017

1: SONGS tijdens Operadagen, 'A Different Night At The Opera'

A performance marathon and clubnight

1: SONGS wordt op 18 mei getoond tijdens de Operadagen, 'A different Night At The Opera'.

Schuur aan de randen van de nacht en stap in een roller coaster van voorstellingen en club night acts. Een caleidoscopische mix van muziek, theater, dans én live art. (Her)ontdek legendarische performances, laat je onderdompelen in live videoclips, muzikale punkgedichten, interactieve operatrips, dromerige klankwerelden en onontkoombare beats van spraakmakende artiesten van over de hele wereld. In deze derde editie van A Different Night at the Opera trappen we af in het Ro Theater en zakken we af naar WORM. Met een speciale opera-editie in The Performance Bar!

A Different Night at the Opera is een samenwerking met diverse Rotterdamse kunstvakopleidingen, waaronder Codarts, de MBO Theaterschool en Acteerschool Rotterdam.

Programma

Start in het Ro theater met:
HOPE SHE WAS WORTH IT
COCON
1: SONGS
NYX

Verder in WORM met:
THE PERFORMANCE BAR OPERA
THE ALBUM PERFORMANCE
CLASSICAL LOUNGE
THE TRANSMIGRATION OF MORTON F.
THE WILD THINGS

DIDO DIDO

Een nieuwe samenwerking met Silbersee & Ulrike Quade Company