vr 30 nov 2018

Vanaf januari neemt Annet Malherbe de rol over van Maureen Teeuwen in LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

Vanaf januari 2019 neemt Annet Malherbe de rol van Maureen Teeuwen over in de theatervoorstelling LIEFDESVERKLARING (voor altijd) van Nicole Beutler Projects, Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties. Malherbe zal naast theatervedetten Cas Enklaar, René van ’t Hof en Marien Jongewaard op de planken staan. In LIEFDESVERKLARING (voor altijd) nemen de doorgewinterde toneelspelers hun relatie met het publiek onder de loep en concluderen ze dat het echte liefde is. Afwisselend dolkomisch en doodserieus brengen ze, toegewijd geleid door regisseur Nicole Beutler en toneelschrijver Magne van den Berg, een ode aan de toeschouwer: “U bent voor ons van levensbelang, omdat u er bent.” LIEFDESVERKLARING (voor altijd) ging op 7 november 2018 in première in Theaters Tilburg en tourt nog door het land tot en met 26 januari 2019.


Annet Malherbe
Annet Malherbe (1957) is actrice en zangeres en volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool. Bij het grote publiek is zij vooral bekend van haar rol bij Debiteuren/Crediteuren als Juffrouw Jannie en haar rol als Willemijn Lodewijkx uit Gooische Vrouwen. Vanaf begin jaren ’80 staat ze op de planken en speelde ze bij o.a. Toneelgroep Baal (Leedvermaak, De Scheiding van Figaro, Het belang van Ernst) en Orkater (Leonce en Lena, De Ivanovs, Ontvangt U mij?, Chesterfield). Malherbe is getrouwd met acteur en regisseur Alex van Warmerdam en ze speelt in het merendeel van zijn films een hoofdrol (Abel, De Noorderlingen, De Jurk, Kleine Teun, Borgman, Grimm, De laatste dagen van Emma Blank). Daarnaast speelt Malherbe in de voorstellingen die Van Warmerdam met zijn gezelschap De Mexicaanse Hond maakt (Onnozele Kinderen, Kleine Teun, Adel Blank, Welkom in het Bos, De Verschrikkelijke Moeder). Voor haar rol in Kleine Teun werd ze genomineerd voor de European Film Award als beste Europese actrice. Malherbe werd drie keer genomineerd voor een Gouden Kalf.

Foto: (c) ANP

di 04 dec 2018

Lukas Dijkema op de planken in Liefdesverklaring (voor altijd)

Vanwege een blessure van acteur Cas Enklaar kunnen de komende voorstellingen van Liefdesverklaring (voor altijd) in Den Haag, Zoetermeer, Amersfoort en Purmerend helaas niet doorgaan. We zoeken naar vervangende data voor deze voorstellingen. De rol van Cas Enklaar wordt voor de overige voorstelling in december overgenomen door Lukas Dijkema. Dijkema is bekend als televisie-acteur. Zijn bekendste rollen waren in de series Ernstige Delicten als forensisch patholoog Arnoud en in SpangaS als Lucas King.

vr 07 dec 2018

Maureen Teeuwen wint Colombina

Actrice speelt in LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

Zondag 16 september zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de VSCD Toneelprijzen uitgereikt, tijdens het Gala van het Nederlands Theater in het Internationaal Theater Amsterdam.

De Colombina, de prijs voor de beste bijdragende vrouwelijke rol, ging naar Maureen Teeuwen voor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade van Maatschappij Discordia. Vanaf november 2018 is Teeuwen te zien in onze voorstelling LIEFDESVERKLARING (voor altijd), een coproductie met Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties.

>>Meer over LIEFDESVERKLARING (voor altijd).

De jury: “In het sterke trio actrices Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en Maureen Teeuwen is het spel van Teeuwen een theaterstudie waard. Schijnbaar achteloos codeert ze de Discordiaanse stijl in dit stuk. Ze heeft een twinkelende humor en stelt op een bijna naïeve wijze scherp aan de orde hoe het is om mens en vrouw te zijn in de zoektocht naar zelfregie en hoe de macht over je eigen leven terug te krijgen.Het is een genot om naar haar puntgave tekstbehandeling te luisteren, om zo tot nieuwe inzichten te komen in de keuzes die haar personage maakt.”

Foto: Anna van Kooij

LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

Op tournee tot januari 2019

COME TOGETHER #4

24, 25 & 26 Januari 2019

4: STILL LIFE

Opnieuw op tournee in April 2019

8:METAMORPHOSIS

Premiere Mei 2019, Operadagen Rotterdam