kalender

jun16
OUR HOUSE IS ON FIRE
Corrosia Theater, Expo & Film Almere (NL)
jun18
OUR HOUSE IS ON FIRE
Theater ins Blau Leiden (NL)
jun22
jul03
8: METAMORPHOSIS
Julidans Amsterdam (NL) Internationaal Theater Amsterdam
jul03–jun03
8: METAMORPHOSIS
Julidans Amsterdam (NL) Internationaal Theater Amsterdam
jul04
8: METAMORPHOSIS
Julidans Amsterdam (NL) Internationaal Theater Amsterdam

GREENHOUSE

Ons ontwikkelingsnetwerk voor dans, mime en performance

Gezocht: Leden Raad van Toezicht

Nicole Beutler Projects zoekt leden Raad van Toezicht

Nicole Beutler Projects (voorheen NBprojects) realiseert de voorstellingen en initiatieven van choreografisch theaterkunstenaar en artistiek leider Nicole Beutler. Het gezelschap maakt interdisciplinaire, beeldende voorstellingen voor grote en kleine podia in binnen- en buitenland en zet zich breed in voor talentontwikkeling. Vanaf 2020 werkt Nicole Beutler samen met Amsterdamse collega-instellingen (Veem House for Performance, Boogaerdt|van der Schoot, BAU platform voor Dans en Performance en Keren Levi|Neverlike) aan talentontwikkeling vanuit het netwerk GREENHOUSE.

Onze projecten worden gedreven vanuit het verlangen naar een betere samenleving. Voor 2021-2024 staat een grote zaaltrilogie gepland rond het thema de mens ten tijde van de klimaatcrisis: RITUALS OF TRANSFORMATION (towards a new humanity). Nicole Beutler nodigt met al haar activiteiten uit tot een kritische reflectie op het menselijke bestaan: “Het is mijn verantwoordelijkheid als kunstenaar om nieuwe ruimtes in ons denken te openen, zowel maatschappelijk als artistiek.”

Nicole Beutler Projects ontvangt structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds voor de Podiumkunsten voor de cultuurperiode 2021-2024.

De dagelijkse leiding van Nicole Beutler Projects is in handen van een tweekoppige directie. Op korte termijn maken we de overstap naar een Raad van Toezicht. De huidige bestuursleden zullen deel uitmaken van de Raad van Toezicht, de directie wordt statutair bestuur. Vanuit de wens een Raad van Toezicht met zeven leden samen te stellen en vanwege het verstrijken van de termijn van een zittend bestuurslid, is Nicole Beutler Projects nu op zoek naar vier nieuwe toezichthouders.

De Raad van Toezicht komt minimaal vier keer per jaar bijeen, werkt volgens een vast protocol, volgt de richtlijnen Code Cultural Governance en onderschrijft de Fair Practice- en de Diversiteit- en Inclusiecode.

De Raad van Toezicht heeft een zo breed mogelijke samenstelling met vertegenwoordigers van culturele, economische en maatschappelijke domeinen. De leden bundelen een verscheidenheid van maatschappelijke achtergronden, deskundigheid en disciplines.

We zoeken voor onze Raad van Toezicht vier leden die zich herkennen in het volgende profiel:

- affiniteit met innovatieve podiumkunsten (hedendaagse dans en performance) en beeldende kunst;
- voelt zich aangesproken door de plannen en ambities van Nicole Beutler Projects;
- wil meedenken over de strategische en artistieke keuzes van het gezelschap;
- is van toegevoegde waarde op de samenstelling van het huidige bestuur in termen van diversiteit in onder meer leeftijd, geslacht en culturele achtergrond;
- onderschrijft de culturele codes Cultural Governance, Fair Practice en Diversiteit en Inclusie.

We zoeken zoeken voor onze Raad van Toezicht vier leden met één of meer van de volgende kwaliteiten:

- openheid voor vernieuwing en crossovers van verschillende kunstdisciplines (dans, theater, muziek, beeldende kunst) en kennis van het interdisciplinaire werken;
- ervaring met talentontwikkeling;
- een netwerk in cultuur, sociologie, wetenschap
- ervaring met innovatieve organisatie- en samenwerkingsvormen, bij voorkeur in de not-for-profit sector;
- ervaring met sociaal-maatschappelijk werk;
- ervaring met vraagstukken rondom duurzaamheid;
- ervaring met het internationale podiumkunstenveld.

De leden van het bestuur (binnenkort: de Raad van Toezicht) ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op een vergoeding van de door hen, in de uitoefening van hun functie, gemaakte onkosten.

Reacties kunnen uiterlijk 21 juni worden gestuurd naar sanne@nbprojects.nl. Voor vragen kunt u ook terecht bij Sanne Boersma, zakelijk leider, via ditzelfde adres.

do 01 okt 2020

8: METAMORPHOSIS genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2020

Voor de Zwaan, de prijs voor de meest indrukwekkende dansproductie 2020, nomineert de dansjury van de VSCD de voorstelling 8:Metamorphosis van Nicole Beutler Projects, een hallucinerende en compromisloze voorstelling waarin dans en opera een beeldrijke eenheid vormen. De onontkoombare veranderingen die de wereld te wachten staan door verschuivende machtsstructuren en een opdoemende klimaatcrisis worden aan de kaak gesteld in de twee indrukwekkende delen van 8:Metamorphosis.

Voor deze voorstelling lieten Nicole Beutler en componist Gary Shepherd zich inspireren door de wiskundige overgangen in de grafische kunst van M.C. Escher om belangrijke veranderingen te agenderen. Vertrekkend vanuit een rechte lijn zetten zeven mannen in pak zich in beweging en ontstaat een kettingreactie van dans, stem en geluid waardoor de aria ‘The Cold Song’ van Henry Purcell als hoofdthema is verweven.

Een gouden greep zijn de consequente omkeringen die Beutler toepast in 8:Metamorphosis. Er is een indrukwekkende cast van dansende zangers en zingende dansers. In de twee opeenvolgende delen wordt structuur tegenover anarchie gezet. En het publiek zit niet in de zaal maar op het toneel. De eerste onheilstijding kondigt zich voorzichtig aan als de met zijn rug naar het publiek gekeerde percussionist een dreigende proloog speelt. Later tijdens de voorstelling zal zijn drumstel helemaal uit elkaar vallen. Rookdampen stijgen op en het publiek kijkt in de weidse leegte van de theaterzaal. Hoopvol is misschien de ijsbeer die uit de witte mist opdoemt. Of is het de laatste op aarde? Zo steunt de voorstelling stevig op onuitwisbare beelden en zijn scenografie, dans en zang in 8:Metamorphosis gevat in een strakke dramaturgie. De kracht van dit indrukwekkende schouwspel schuilt in de abstractie ervan.

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) reikt dit jaar vanwege de Coronacrisis geen dansprijzen uit, maar de Dansjury maakt wél over het seizoen 2019/2020 haar nominaties bekend tijdens de Avond van de Nederlandse Dans op donderdag 1 oktober. De uitreiking van de prijzen wordt uitgesteld naar volgend jaar, waarbij de jury per prijs de prestaties en voorstellingen over twee seizoenen zal meenemen in haar afwegingen en keuzes.

Naast 8: METAMORPHOSIS zijn genomineerd: Die Trying (Alida Dors / Stichting Backbone) en Memory Loss (Ann Van den Broek / Stichting WArd/waRD).

ma 08 feb 2021

Klimaatverandering en activisme

Verdieping bij OUR HOUSE IS ON FIRE

In dit programmablad vind je teksten uit de voorstelling OUR HOUSE IS ON FIRE en helpen we je op weg als je meer wilt weten over klimaatverandering en na de voorstelling zelf de handen uit de mouwen wilt steken!

DOWNLOAD HIER

Alle dagen een activist: download onze PANIC! strijkapplicatie voor op kleding, spandoeken of mondkapjes!

DOWNLOAD HIER

OUR HOUSE IS ON FIRE

Tournee juni 2021

ROLE MODEL

Vanaf 30 juni Think Big! Festival München

8: METAMORPHOSIS

3 & 4 juli op Julidans Amsterdam

Audities De Stad Danst

GEZOCHT Amateur dansers en toneelspelers uit Amsterdam Oost, Noord en West (volwassenen en kinderen)

O. LAB: PRESENTATION GINKGO CHOIR LAB

Nicole werkt met zangers van het Nederlands Kamerkoor NXT aan een requiem voor het einde van de wereld zoals we die kennen.