kalender

jun29–jul03
ROLE MODEL
De Parade Rotterdam (NL)
jul02–10
AFTERIMAGE
Stadsschouwburg Amsterdam Amsterdam (NL)
jul10
WE LIVE HERE 2018
BAU Studio's Amsterdam
How Do You Work? Talk bij Studio Moniker
jul13
WE LIVE HERE 2018
BAU Studio's Amsterdam
Open Doors Presentations
jul14
STILL LIFE IN THE PARK
Julidans Amsterdam (NL) Op locatie
aug03–07
ROLE MODEL
De Parade Utrecht (NL)
aug29–sep02
ROLE MODEL
De Parade Amsterdam (NL)
sep06
ROLE MODEL
Nederlands Theater Festival Amsterdam (NL) Theater De Krakeling
di 01 mei 2018

Profiel Nicole Beuter: haar werk, de thema's, de vormen

Centrale gast NPO Podium Dans

Een hele televisie-aflevering gewijd aan Nicole Beutler en haar werk. In vogelvlucht door Nicole's voorstellingen, thema's en vormen die je ook in onze nieuwe producties kunt terugzien. Een profiel van één van de meest toonaangevende choreografen en artistiek leiders uit het Nederlandse dansveld door Podium Dans, het dansprogramma van NPO Cultura.

Interview click H I E R

do 17 mei 2018

Wie is wie:

Zakelijk Leider Sanne Boersma

Wie zijn de vrouwen en mannen achter Nicole Beutler? Graag stellen we je voor aan ons team. Sinds januari 2018 is Sanne Boersma (37) onze nieuwe Zakelijk Leider. Hiervoor was ze al aan het gezelschap verbonden als Productieleider. Lees meer over Sanne en haar plannen voor Nicole Beutler Projects.

HOI SANNE, WAT DOE JE EIGENLIJK ALS ZAKELIJK LEIDER?
Als Zakelijk Leider zorg ik dat het financiële gedeelt van het bedrijf in orde is, en dat de organisatie gesmeerd loopt. Daarnaast zorg ik op beleidsniveau dat Nicole Beutler Projects groeit en kansen grijpt. Als Zakelijk Leider sta ik naast de artistiek leider Nicole Beutler, en zorg ik dat zij optimaal haar artistieke ambities waar kan maken.

HIERVOOR WERKTE JE ALS PRODUCTIELEIDER, WAT TROK JE AAN IN DEZE NIEUWE FUNCTIE?
Sinds ik 21 ben werk ik al in het theater als productieleider en deed ik zakelijke ondersteuningen. Ik werkte als productieleider voor Frascati Producties, de Veenfabriek, de Melkweg, Theater Na De Dam, voor Marcus Azzini en Nicole Beutler. Ik had altijd al de ambitie om in de toekomst de zakelijke leiding te gaan doen. Bij Nicole Beutler kreeg ik die kans en die heb ik toen met beide handen aangegrepen! Als Zakelijk Leider heb je meer overzicht, terwijl je je als Productieleider meer focust op details. Ik hou me nu bezig met financiële zaken, fondsenwerving en visie-ontwikkeling. Productieleiding was ik op een gegeven moment wel ontgroeid. Het is fijn om nu meer in grote lijnen te denken.

HOE IS JE SAMENWERKING MET NICOLE?
We zijn een goed team. Ik hou me vooral bezig met het verstevigen van Nicoles dromen en ideeën. We durven te dromen en willen samen grote stappen maken. We hebben veel ambitie en zien dat we verder kunnen komen. Nicole geeft me veel ruimte om daar vrij in te denken, wat heel leuk is.

WAT INPIREERT JE IN NICOLE ALS MAKER EN COLLEGA?
Ik vind het fijn dat Nicoles denken heel breed is als het gaat om kunst. Ze laat zich door veel verschillenden dingen inspireren, van beeldende kunst, tot fotografie, tot mode. Ze denkt ‘out of the box’ en dat geeft ons ook de ruimte om verder te denken dan alleen het theaterpodium. Zo plaatsen we ook voorstellingen in de openbare ruimte, buiten, of in een museum.

WAAR KIJK JE HET MEEST NAAR UIT OM DE KOMENDE TIJD JE TANDEN IN TE ZETTEN?
In 2019 maken we een NBCOLLECTION waarin we in twee dagen meerdere van onze voorstellingen laten zien. Dat wordt heel spannend omdat het een vrij ambitieus plan is. 2019 is tevens ons jubileumjaar, dan bestaat het gezelschap tien jaar en Nicole wordt vijftig. Een perfect moment om te laten zien wat we in onze mars hebben. Dan geven we ons visitekaartje af met grote- en kleine zaalvoorstellingen, een uniek overview van Nicole Beutlers werk.

Verder kijk ik erg uit naar de nieuwe grote zaalvoorstelling 8: METAMORPHOSES, die in première gaat op de Rotterdamse Operadagen in 2019.

Internationale spreiding wordt voor mij ook een belangrijk onderwerp: ik wil Nicole Beutler Projects internationaal stevig op de kaart zetten.

WAT IS JE FAVORIETE NICOLE BEUTLER-VOORSTELLING EN WAAROM?
Dan ga ik voor Several Species of Small Furry Animals uit 2003. Dat was de eerste voorstelling van Nicole die ik zag en die heeft echt indruk gemaakt. De manier van performen en hoe de dansers op het toneel stonden, iets daarin sprak me heel erg aan. Hierin zag ik al de eigenwijsheid en het gestileerde dat Nicoles werk kenmerkt, en dat heeft mijn interesse voor haar toen getriggerd.

ZAL DEZE VOORSTELLING OOK TE ZIEN ZIJN OP NBCOLLECTION?
Wie weet! In de aanloop naar NBCOLLECTION roepen we onze bezoekers op om ons te laten weten welke voorstelling zij heel graag terug in het theater zouden willen zien, wie weet zit dit stuk er dan wel bij! Dus mocht iemand die dit leest een voorstelling heel graag opnieuw willen zien, laat het ons weten via info@nbprojects.nl.

ma 11 jun 2018

Nicole Beutler genomineerd voor Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018

De grootste theaterprijs van Nederland voor kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten

Op maandag 11 juni heeft het Gieskes-Strijbis Fonds de vijf genomineerden voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018 bekend gemaakt. De genomineerden zijn Nicole Beutler, Jens Bouttery, Maatschappij Discordia, Miranda Lakerveld en ROSE stories.

De Gieskes-Strijbis Podiumprijs wordt jaarlijks uitgereikt worden aan twee makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de podiumkunsten in Nederland. Met het prijzengeld van 2x € 60.000 is het de grootste podiumprijs van Nederland.

DURF EN EIGENZINNIGHEID
De adviescommissie voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018 bestaande uit Anoek Nuyens, Tanja Mlaker, Tobias Kokkelmans, Jan Zoet en Bo Tarenskeen roemt de durf en vernieuwingsdrang van de genomineerden.

De adviescommissie over de nominaties: “De genomineerden van dit jaar vormen een bijzonder gezelschap dat dwars door genres en generaties heengaat: van opera tot dans en van theater tot muziek. Wat de genomineerden delen met elkaar is een onverschrokken en onderzoekende houding, waaruit voorstellingen ontstaan die vernieuwend repertoire opleveren, maar ook nieuw publiek aantrekken. De tomeloze inzet en eigenzinnigheid van de genomineerden maakt dat zij het podiumlandschap bevragen en vernieuwen via hun werk.”

DE NOMINATIES
Choreograaf en theatermaker Nicole Beutler, drummer en componist Jens Bouttery, theatercollectief Maatschappij Discordia, operaregisseur Miranda Lakerveld en story producers ROSE stories zijn de genomineerden voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018.

Tino Wallaart, directeur van het Gieskes-Strijbis Fonds: “De vijf genomineerden voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018 zijn eigenzinnige, ambitieuze makers die het Nederlands podiumlandschap verrijken met bijzondere voorstellingen, performances en projecten. Van deze kunstenaars hoopt het Gieskes-Strijbis Fonds de komende tijd nog veel te mogen zien en horen.”

Lees hier de biografieën van de genomineerden.

OVER DE GIESKES-STRIJBIS PODIUMPRIJS
Om makers van podiumkunsten te ondersteunen heeft het Gieskes-Strijbis Fonds een prijs in het leven geroepen: de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. Met het prijzengeld van 2 x € 60.000 is het de grootste podiumprijs van Nederland. Makers van theater, muziektheater, muziek, compositie of dans komen in aanmerking voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. Van de kandidaten wordt verwacht dat ze een duidelijke visie hebben op het bereiken van nieuw publiek, het behandelen van nieuwe thematiek en het ontwikkelen van nieuw repertoire.

De twee winnaars van de prijs ontvangen ieder een bedrag van 60.000 euro. Met deze regeling wil het fonds de laureaten in staat stellen om twee jaar voluit aan de verwezenlijking van hun eigen visie te werken. De prijs is niet rechtstreeks gekoppeld aan een specifieke voorstelling of project. De winnaars van de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2018 worden op 26 juni 2018 bekend gemaakt.

Foto: Caroline Bijl

ROLE MODEL

Een Role Model is soms dichterbij dan je denkt. Een dansconcert in een regie van Nicole Beutler en Magne van den Berg, in samenwerking met DOX.

AFTERIMAGE

Een Nicole Beutler Projects coproductie van Susanna Brenner, Helle Lyshøj en Minna Tiikkainen op Julidans

WE LIVE HERE 2018

De WE LIVE HERE Summer Academy 2018 vindt plaats van 9-13 juli in de BAU Studio's. Deze editie wordt gecureerd door Nicole Beutler in samenwerking met BAU Platform voor Dans en Performance en bestaat uit twee laboratoria: Politics of Co-creation en What-If-Then, een 'urban wildlife'-excursie, bezoek aan Julidansvoorstellingen en openbare How Do You Work sessies. Lees meer.

STILL LIFE IN THE PARK

Een poëtisch experiment in de buitenruimte tijdens Julidans. Onderdeel van JULIDANS x WHYNOT: OFF VENUE.

LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

Een theatervoorstelling van Nicole Beutler en Magne van den Berg, in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties

DIDO DIDO

An aria re-membered. Een voorstelling van Nicole Beutler in samenwerking met Silbersee & Ulrike Quade Company