kalender

sep27
sep29
sep30
okt07
6: The Square
Nederlandse Dansdagen Maastricht (NL) Nederlandse Dansdagen
fragment
okt08
Liefdesverklaring
Teatro Soziale Trento (IT)
In English
okt13
6: The Square
De Lawei Drachten (NL)
okt14
okt14
Liefdesverklaring
Fabrik Potsdam (DE) English version
English spoken
okt15
okt15
Liefdesverklaring
Fabrik Potsdam (DE) English version
English spoken
vr 09 sep 2016

Stagiaire gezocht voor NBprojects en BAU!

Per oktober / 24 - 40 uur per week

NBprojects en BAU - Platform voor dans- en performance Amsterdam - zijn per 1 oktober op zoek naar een enthousiaste versterking in de vorm van een fulltime stagiaire of deeltijd stage/ werkervaringsplek. Beide organisaties delen een fijne kantoorruimte aan het water aan het Entrepotdok in Amsterdam. De inzet voor beide organisaties zal doorgaans 50/50 zijn.

Over NBprojects
NBprojects is een kleine, sterke organisatie, bestaand uit 6 medewerkers. We produceren de dans- en performance projecten van Nicole Beutler en initiëren workshops, conferenties, lezingen en festivals. Choreograaf/theatermaker Nicole Beutler maakt genre-overschrijdende voorstellingen waarin dans, muziek, theater en beeldende kunst samensmelten. Naast het uitbrengen van nieuwe producties zijn onze bestaande voorstellingen - vaak tegelijkertijd - (inter)nationaal op tournee.

Over BAU
BAU is een organisatie/een platform voor de onafhankelijk dans- en performance scene in Amsterdam. We initiëren activiteiten, we verzamelen informatie, we geven informatie, we brengen mensen samen en stimuleren artistieke uitwisseling, we verbeteren de condities voor deze groep en zijn partner van andere culturele instellingen en initiatieven in de stad. BAU verhuurt twee repetitiestudio’s voor professionele dans- en theaterproducties.

WIE WE ZOEKEN
We zoeken iemand met HBO/WO werk- en denkniveau met een goede taalbeheersing (ned/eng) die ons kan ondersteunen op het gebied van publiciteit/productie en het ondersteunen bij en realiseren van projecten. Je bent op zoek naar een fulltime stage, of naar een flexibel inzetbare werkervaringsplek voor minimaal 3 dagen, en wil graag werkervaring op doen in het reilen en zeilen van een culturele organisatie. Je hebt een liefde voor dans, theater, muziek en beeldende kunst. Je bent communicatief, open minded, flexibel, leergierig en betrokken. Je kan zelfstandig werken, ziet wat er mist, bent praktisch ingesteld en steekt graag je handen uit je mouwen!

KERNTAKEN
Het betreft een stage of werkervaringsplek met afwisselende werkzaamheden voor beide organisaties. Van uitvoerende werkzaamheden tot inhoudelijk research. Afhankelijk van je vaardigheden en interesses zal je takenpakket o.a. bestaan uit:
- ondersteuning bij de uitvoering van projecten (voorbereidend onderzoek, verzamelen van informatie, aanleveren van content/teksten).
- opstellen en opmaken van nieuwsbrieven
- beheren van de websites/diverse social media
- begeleiding van het drukwerk
- contact onderhouden met en bevoorrading (posters/flyers) van de diverse theaters
- contact onderhouden met pers
- bijhouden van het pers en drukwerkarchief
- het onderhouden van het adressenbestand
- het bieden van productionele (kantoor)ondersteuning

WAT WE BIEDEN
Een intensieve betrokkenheid bij een gerenommeerd dans/performancegezelschap en een groeiend cultureel platform voor de dans en performance scene.

Voor een fulltime stage bieden we een vergoeding van 300 euro per maand.

Voor een deeltijd (min. 24 uur) werkervaringsplek bieden we een vergoeding naar ratio.

Stuur je CV en motivatie vóór 30 september naar: daisy@nbprojects.nl
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Daisy Benz via daisy@nbrojects.nl / 0644706572 of Eva Villanueva via info@bau.amsterdam

di 13 sep 2016

Metropolis M over 6: THE SQUARE

een review van Rocky Festival in Paradiso Noord

"Choreograaf Nicole Beutler opent met de sterke performance 6: THE SQUARE, een korte versie van het tweede stuk van haar Bauhaus trilogie. Het eerdergenoemde gele vierkant biedt het raamwerk voor een onderzoek naar vorm, lichamelijkheid en narratief in performancekunst, functionerend zowel als podium als artistiek kader. Acht dansers en een ‘MC’ uit de Amerikaanse Square Dance, tasten letterlijk de grenzen af. De in traditionele danskleding gehulde MC (inclusief cowboyhoed), zweept het publiek op en begeleidt de dansers van abstracte en anonieme ritmische dans naar een krioelend orgastisch hoogtepunt."

Lees hier de hele recensie!

foto ©Pieter Kers

wo 21 sep 2016

Nicole Beutler over 6: THE SQUARE

een interview door We Are Public

Tijdens de Uitmarkt lieten we een fragment zien uit 6: THE SQUARE, en We Are Public interviewde Nicole in de kleedkamer na afloop!

Bekijk hier het interview >>

6: The Square

22 september DAMPFZENTRALE Bern (CH), 25 september STADSSCHOUWBURG Amsterdam, daarna tournee in NL!

2: Dialogue with Lucinda

Terug in België: 29 september 2016, CC Maasmechelen