ma 13 aug 2018

Nicole Beutler en de 'empowerment' van het publiek

'Dat je uit de voorstelling komt en denkt: ik kan het aan'

In deze video legt Nicole Beutler uit dat je haar stukken kunt zien als Gesamtkunstwerken. Beutler blijft altijd nieuwsgierig naar nieuwe vormen. Als toeschouwer krijg je dus nooit wat je in de vorige voorstelling gezien hebt. Het publiek ‘empoweren’ is waar ze veel behoefte aan heeft: ‘Dat je uit de voorstelling komt en denkt: ik kan het aan!’

Met dank aan het Gieskes Strijbis Fonds en Public Cinema.

TO THE VIDEO

wo 12 sep 2018

4: STILL LIFE op Gala Nederlandse Dansdagen

Het Nederlandse Dansdagen Gala op 12 oktober 2018 in Maastricht is de avond waarop de belangrijkste dansprijzen van ons land worden uitgereikt. Op deze feestelijke avond vieren dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans. En er is meer. In een gevarieerd programma geven zes toonaangevende gezelschappen alvast een voorproefje van de voorstelling waarmee zij in het seizoen 2018/2019 langs de internationale danspodia touren. Nicole Beutler Projects presenteert hier een fragment van 4: STILL LIFE, die in april 2019 opnieuw in de Nederlandse theaters te zien zal zijn.

Met 4: STILL LIFE keert Nicole Beutler terug naar de basis. Ze dook in de dansgeschiedenis en destilleerde daaruit de essentiële bouwstenen van het dansduet tussen man en vrouw. We zien paringsrituelen, leiders en volgers, versmelting en gevecht, afstand en intimiteit. Dit combineert Beutler met de precieze geometrie van Bauhaus. Cirkels, vierkanten en driehoeken zijn de leidraad voor een bijzondere ‘dans van de ruimte’, een hofdans, een paringsdans, een ritueel en een 'Lichtspiel’.

‘4: STILL LIFE is een en al contradictie. Tussen tijden en stijlen, tussen verwachtingen en realiteit. (…) Bijzonder dus.’ - de Volkskrant****

Meer over 4: STILL LIFE

LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

u bent geen lucht voor ons

u bent voor ons van levensbelang

omdat u er bent

DIDO DIDO

An aria re-membered. Een voorstelling van Nicole Beutler in samenwerking met Silbersee & Ulrike Quade Company

1: SONGS

"Opzwepend, verleidelijk, sereen, ingekeerd meditatief en opeens weer levensgevaarlijk en rock & roll." VSCD Mimejury

Genevieve Murphy: Something In This Universe

Nicole Beutler Projects presenteert haar nieuwe maker: composing performer Genevieve Murphy
vr 07 dec 2018

Maureen Teeuwen wint Colombina

Actrice speelt in LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

Zondag 16 september zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de VSCD Toneelprijzen uitgereikt, tijdens het Gala van het Nederlands Theater in het Internationaal Theater Amsterdam.

De Colombina, de prijs voor de beste bijdragende vrouwelijke rol, ging naar Maureen Teeuwen voor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade van Maatschappij Discordia. Vanaf november 2018 is Teeuwen te zien in onze voorstelling LIEFDESVERKLARING (voor altijd), een coproductie met Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties.

>>Meer over LIEFDESVERKLARING (voor altijd).

De jury: “In het sterke trio actrices Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en Maureen Teeuwen is het spel van Teeuwen een theaterstudie waard. Schijnbaar achteloos codeert ze de Discordiaanse stijl in dit stuk. Ze heeft een twinkelende humor en stelt op een bijna naïeve wijze scherp aan de orde hoe het is om mens en vrouw te zijn in de zoektocht naar zelfregie en hoe de macht over je eigen leven terug te krijgen.Het is een genot om naar haar puntgave tekstbehandeling te luisteren, om zo tot nieuwe inzichten te komen in de keuzes die haar personage maakt.”

Foto: Anna van Kooij

4: STILL LIFE

Universeel krachtenspel in een dansduet geïnspireerd door Bauhaus

8: METAMORPHOSIS

Het enige dat zeker is, is dat alles verandert