kalender

mei22–23
Genevieve Murphy: Something In This Universe
mei25
mei26
Genevieve Murphy: Something In This Universe
Korzo Den Haag (NL)
jun29–jul03
ROLE MODEL
De Parade Rotterdam (NL)
jul10
WE LIVE HERE 2018
BAU Studio's Amsterdam
How Do You Work? Talk bij Studio Moniker
jul13
WE LIVE HERE 2018
BAU Studio's Amsterdam
Open Doors Presentations
jul14
STILL LIFE IN THE PARK
Julidans Amsterdam (NL) Op locatie
aug03–07
ROLE MODEL
De Parade Utrecht (NL)

Three day Kalarippayattu workshop

Nicole Beutler Projects organiseert een driedaagse Kalarippayattu workshop onder leiding van de Indiase meester Bosko Gurruckal Joseph en jij kunt erbij zijn.

di 01 mei 2018

Profiel Nicole Beuter: haar werk, de thema's, de vormen

Centrale gast NPO Podium Dans

Een hele televisie-aflevering gewijd aan Nicole Beutler en haar werk. In vogelvlucht door Nicole's voorstellingen, thema's en vormen die je ook in onze nieuwe producties kunt terugzien. Een profiel van één van de meest toonaangevende choreografen en artistiek leiders uit het Nederlandse dansveld door Podium Dans, het dansprogramma van NPO Cultura.

Interview click H I E R

do 17 mei 2018

Wie is wie:

Zakelijk Leider Sanne Boersma

Wie zijn de vrouwen en mannen achter Nicole Beutler? Graag stellen we je voor aan ons team. Sinds januari 2018 is Sanne Boersma (37) onze nieuwe Zakelijk Leider. Hiervoor was ze al aan het gezelschap verbonden als Productieleider. Lees meer over Sanne en haar plannen voor Nicole Beutler Projects.

HOI SANNE, WAT DOE JE EIGENLIJK ALS ZAKELIJK LEIDER?
Als Zakelijk Leider zorg ik dat het financiële gedeelt van het bedrijf in orde is, en dat de organisatie gesmeerd loopt. Daarnaast zorg ik op beleidsniveau dat Nicole Beutler Projects groeit en kansen grijpt. Als Zakelijk Leider sta ik naast de artistiek leider Nicole Beutler, en zorg ik dat zij optimaal haar artistieke ambities waar kan maken.

HIERVOOR WERKTE JE ALS PRODUCTIELEIDER, WAT TROK JE AAN IN DEZE NIEUWE FUNCTIE?
Sinds ik 21 ben werk ik al in het theater als productieleider en deed ik zakelijke ondersteuningen. Ik werkte als productieleider voor Frascati Producties, de Veenfabriek, de Melkweg, Theater Na De Dam, voor Marcus Azzini en Nicole Beutler. Ik had altijd al de ambitie om in de toekomst de zakelijke leiding te gaan doen. Bij Nicole Beutler kreeg ik die kans en die heb ik toen met beide handen aangegrepen! Als Zakelijk Leider heb je meer overzicht, terwijl je je als Productieleider meer focust op details. Ik hou me nu bezig met financiële zaken, fondsenwerving en visie-ontwikkeling. Productieleiding was ik op een gegeven moment wel ontgroeid. Het is fijn om nu meer in grote lijnen te denken.

HOE IS JE SAMENWERKING MET NICOLE?
We zijn een goed team. Ik hou me vooral bezig met het verstevigen van Nicoles dromen en ideeën. We durven te dromen en willen samen grote stappen maken. We hebben veel ambitie en zien dat we verder kunnen komen. Nicole geeft me veel ruimte om daar vrij in te denken, wat heel leuk is.

WAT INPIREERT JE IN NICOLE ALS MAKER EN COLLEGA?
Ik vind het fijn dat Nicoles denken heel breed is als het gaat om kunst. Ze laat zich door veel verschillenden dingen inspireren, van beeldende kunst, tot fotografie, tot mode. Ze denkt ‘out of the box’ en dat geeft ons ook de ruimte om verder te denken dan alleen het theaterpodium. Zo plaatsen we ook voorstellingen in de openbare ruimte, buiten, of in een museum.

WAAR KIJK JE HET MEEST NAAR UIT OM DE KOMENDE TIJD JE TANDEN IN TE ZETTEN?
In 2019 maken we een NBCOLLECTION waarin we in twee dagen tien van onze voorstellingen laten zien. Dat wordt heel spannend omdat het een vrij ambitieus plan is. 2019 is tevens ons jubileumjaar, dan bestaat het gezelschap tien jaar en Nicole wordt vijftig. Een perfect moment om te laten zien wat we in onze mars hebben. Dan geven we ons visitekaartje af met grote- en kleine zaalvoorstellingen. Een uniek overview van Nicole Beutlers werk.

Verder kijk ik erg uit naar de nieuwe grote zaalvoorstelling 8: METAMORPHOSES, die in première gaat op de Rotterdamse Operadagen in 2019.

Internationale spreiding wordt voor mij ook een belangrijk onderwerp: ik wil Nicole Beutler Projects internationaal stevig op de kaart zetten.

WAT IS JE FAVORIETE NICOLE BEUTLER-VOORSTELLING EN WAAROM?
Dan ga ik voor Several Species of Small Furry Animals uit 2003. Dat was de eerste voorstelling van Nicole die ik zag en die heeft echt indruk gemaakt. De manier van performen en hoe de dansers op het toneel stonden, iets daarin sprak me heel erg aan. Hierin zag ik al de eigenwijsheid en het gestileerde dat Nicoles werk kenmerkt, en dat heeft mijn interesse voor haar toen getriggerd.

ZAL DEZE VOORSTELLING OOK TE ZIEN ZIJN OP NBCOLLECTION?
Wie weet! In de aanloop naar NBCOLLECTION roepen we onze bezoekers op om ons te laten weten welke voorstelling zij heel graag terug in het theater zouden willen zien, wie weet zit dit stuk er dan wel bij! Dus mocht iemand die dit leest een voorstelling heel graag opnieuw willen zien, laat het ons weten via info@nbprojects.nl.

Genevieve Murphy: Something In This Universe

Nicole Beutler Projects presenteert haar nieuwe maker: composing performer Genevieve Murphy

DIDO DIDO

An aria re-membered. Een voorstelling van Nicole Beutler in samenwerking met Silbersee & Ulrike Quade Company
do 07 jun 2018

Open Auditie

Nicole Beutler zoekt Danser/Performer/Zanger, Man, Leeftijd: 25-50

Auditie 7 juni 2018
11.00 – 17.00
BAU Studio’s, Entrepotdok 4, Amsterdam


Nicole Beutler maakt al meer dan vijftien jaar dans- en performancevoorstellingen. Haar werk bevindt zich op de scheidslijn van dans, performance, muziek en beeldende kunst, vanuit de overtuiging dat het gevestigde onderscheid tussen de disciplines mag worden ontwricht. Haar performances worden gecomponeerd met een grote gevoeligheid voor muzikaliteit en doordrenkt met subtiele humor.

HET PROJECT
Voor de nieuwe productie 8: METAMORPHOSES (werktitel) duikt Nicole in het thema transformatie. De dingen veranderen, nieuwe vormen duiken op. Transformatie omarmen omvat ook de pijn van het loslaten, het opgeven van een idee en van wat men denkt te weten, en tegelijkertijd ook de bevrijdende realisatie dat alles tijdelijk is.

Het muzikale vertrekpunt is THE COLD SONG van Henry Purcell, bewerkt naar een hedendaagse context door componist Gary Shepherd.

8: METAMORPHOSES is een grote zaal productie en zal in mei 2019 in première gaan in Rotterdam, gevolgd door een kleine tournee.

WAT WE ZOEKEN
We zoeken acht multigetalenteerde mannelijke performers uit verschillende disciplines. Sterke fysieke performers met kennis van stem en zang.
- Je hebt sterke performancevaardigheiden, je weet hoe het lichaam te gebruiken
- Je weet hoe je je stem inzet als instrument

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag? Neem contact op met Justa Ter Haar, Artistiek Assistent Nicole Beutler Projects via justa@nbprojects.nl. Stuur ons je CV en motivatiebrief. Omdat we de procedure beperkt willen houden maken we een strenge selectie.

ROLE MODEL

Een Role Model is soms dichterbij dan je denkt. Een dansconcert in een regie van Nicole Beutler en Magne van den Berg, in samenwerking met DOX.

WE LIVE HERE 2018

De WE LIVE HERE Summer Academy 2018 vindt plaats van 9-13 juli in de BAU Studio's. Deze editie wordt gecureerd door Nicole Beutler in samenwerking met BAU Platform voor Dans en Performance en bestaat uit twee laboratoria: Politics of Co-creation en What-If-Then, een 'urban wildlife'-excursie, bezoek aan Julidansvoorstellingen en openbare How Do You Work sessies. Lees meer.

STILL LIFE IN THE PARK

Een poëtisch experiment in de buitenruimte tijdens Julidans. Onderdeel van JULIDANS x WHYNOT: OFF VENUE.

LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

Een theatervoorstelling van Nicole Beutler en Magne van den Berg, in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties