COME TOGETHER: Beauty, Bauhaus and the Beast

Een festival van overeenkomsten en verschillen / 2014

Het Festival

De drie Amsterdamse performancemakers Nicole Beutler, Andrea Božić en Keren Levi organiseren op 15, 16 en 17 mei 2014 het interdisciplinaire festival COME TOGETHER: Beauty, Bauhaus and the Beast. Het is de eerste keer dat deze nationaal en internationaal bekende makers gezamenlijk hun werk presenteren. Het driedaagse festival vindt plaats in theater Frascati en het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam.

COME TOGETHER: Beauty, Bauhaus and the Beast geeft het publiek de unieke gelegenheid om dit werk binnen één context te ervaren. In de ruimte die ontstaat tussen overeenkomst, gedeelde fascinatie en verschil in benadering tussen de individuele performances ontstaat er als het ware een vierde voorstelling. Het is een Zeitgeist-performance, te bespeuren door de kijker zelf.

Het festival toont de voorstellingen ‘Intergalactic (An Attempt to Overcome the Binary)’ van Andrea Božić, Robert Pravda, Julia Willms | Tilt, ‘The Dry Piece’ van Keren Levi en ‘4: STILL LIFE’ van Nicole Beutler. Op het programma staan ook gesprekken, de installatie ‘A World’, lezingen, een concert van de band No|me en een feest met DJ Alec Smart. Kijk voor het actuele avondprogramma hier, op onze websites en Frascati.

Het Programma

15 MEI
20.00 4: STILL LIFE (Frascati 1)
21.30 INTERGALACTIC (Expozaal/De Brakke Grond)
23.00 PAPER ENSEMBLE #9 (Frascati 3)

16 MEI
19.00 Kijken Dat Je Kijk (Inleiding van Andrea Božić, Frascati 3)
20.00 INTERGALACTIC (Expozaal/De Brakke Grond)
21.30 THE DRY PIECE (Frascati 1)
23.00 DJ ALEC SMART (Frascati 3)

17 MEI
18.00 Gesprek met de makers en Marijke Hoogenboom
19.00 SOEP EN BROOD
20.00 THE DRY PIECE (Frascati 1)
21.30 4: STILL LIFE (Frascati 1)
23.00 NO | ME concert (Frascati 3)

Doorlopend Programma
A WORLD / Installatie van Andrea Božić en Julia Wilms | Tilt (Frascati 3)
THE SMALLEST SOUND AT THE BIGGEST DISTANCE / onderdeel van de INTERGALACTIC PROJECT van Andrea Božić, Julia Wilms en Robert Pravda

THE DRY PIECE is een productie van Keren Levi I NeverLike coproductie met Huis a/d Werf Utrecht, Grand Theatre Groningen, Theater im Pumpenhaus Münster/DE en Forum Freies Theatre Düsseldorf/DE. Met steun van Centro per la Scena Contemporanea in Bassano del Grappa/IT en WP Zimmer in Antwerpen/BE en Tanzquartier in Wenen/AU. Projectsubsidie van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en gemeente Utrecht.

4: STILL LIFE is een productie van Nicole Beutler / NBprojects &Theater Malpertuis, Met steun van fabrik Potsdam Coproductie NBprojects & Theater Malpertuis. 4: STILL LIFE is mede mogelijk gemaakt door: Vlaamse gemeenschap, gemeente Tielt, SNS REAAL Fonds. NBprojects ontvangt structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en van de gemeente Amsterdam.

INTERGALACTIC (An Attempt to Overcome the Binary) Andrea Božić, Robert Pravda, Julia Willms/ Tilt is een productie stichting Tilt, een co-productie van WEB (Frascati, wp Zimmer, Vooruit, Le Vivat) en International Choreographic Arts Centre (ICK) met steun van DasArts, NBprojects. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van het Fonds Podiumkunsten, het Amsterdam Fonds voor de Kunst en het SNSReaal Fonds.

The Dry Piece

Keren Levi | NeverLike

In The Dry Piece wordt de verstoorde relatie tussen het idee van schoonheid en de hedendaagse vrouwelijke identiteit onder de loep gelegd. Levi maakt de ruimte tussen schoonheid en kunst, glamour en werk zichtbaar.
‘Esthetisch, erotisch en bovenal puur menselijk’. (Dioraphte Award 2013).
Concept en choreografie
Keren Levi
Dans en choreografie
Mari Matre Larsen, Eva Susova, Alma Sua Lindenhovius, Karin Frankel
Muziek
Tom Parkinson
Licht
Minna Tiikkainen
Video
Assi Weitz
www.kerenlevi.com

4: STILL LIFE

Nicole Beutler/NBprojects & Theater Malpertuis

4: STILL LIFE is een hofdans, een paringsdans, een toneelstuk, een 'Lichtspiel', een ritueel. Geïnspireerd door de Bauhausbeweging uit het begin van de 20e eeuw creëert Beutler dit ‘mechanische ballet’.
‘Strak getimed, razend intelligent, en in vormgeving superieur. (Trouw)
Concept en choreografie
Nicole Beutler
Creatie en performance
Marjolein Vogels, Benjamin Kahn
Tweede cast
Marlinde Vos, Maurizio Giunti
www.nbprojects.nl

INTERGALACTIC (An Attempt to Overcome the Binary)

Andrea Božić, Robert Pravda, Julia Willms | Tilt

“We hebben genoeg van het leven in hokjes. Het is tijd om opnieuw te beginnen. Intergalactic is een voorstelling, waarin we een wereld binnen een wereld bouwen en het publiek door de ruimte leiden, zonder dat ze hun zitplaatsen hoeven te verlaten.’
‘Een knap staaltje van letterlijk buiten-de-box denken.’ (Trouw)
Concept, ontwerp visuele ruimte en tekst
Andrea Božić, Julia Willms
Regie
Andrea Božić
Concept en geluid
Robert Pravda
www.andreabozic.com

▲ eerdere speeldata
▼ eerdere speeldata
2014
mei15–17
COME TOGETHER: Beauty, Bauhaus and the Beast
Frascati Frascati, Amsterdam (NL) BBB Festival