GARDENING #1 pilot edition

Creatieve incubatietijd voor vier makers. Een project van GREENHOUSE.

GARDENING is een creatieve broedplaats waarin vier dans-/mime-/performancekunstenaars de kans krijgen om samen nieuwe ideeën te laten groeien. Ze werken ieder een week in één van onze studio's en worden actief gecoacht door professionals uit het werkveld. GARDENING gaat over het maken, ontmoeten, voeden, kweken, delen en kruisbestuiven van elkaars werelden.

GARDENING # 1 (pilot) vindt plaats van 5 - 10 april 2021 in de Veem House for Performance en de BAU studio’s. Deelnemende kunstenaars zijn Keerthi Basavarajaiah, Sofie Kramer, Lucinda Wessels en Niek van Oosterweyck. Ze worden gecoacht door choreograaf & GREENHOUSE-partner Keren Levi.

Open Studio
We hoopten op 10 april de deuren van onze studio's te openen om met jou, ons publiek, te kunnen delen waar de vier kunstenaars aan hebben gewerkt. Helaas kan dit evenement niet doorgaan vanwege de huidige COVID-19 regelgeving.

GARDENING is een project van GREENHOUSE. Een productie van Nicole Beutler Projects en Veem House for Performance.

GREENHOUSE is een ontwikkelingsnetwerk voor dans, mime en performance. Een initiatief van BAU Platform for Dance and Performance, Boogaerdt / VanderSchoot, Keren Levi | NeverLike, Nicole Beutler Projects en Veem House for Performance. Het netwerk streeft naar een gezond artistiek ecosysteem in Amsterdam waarin dans-, mime- en performancekunstenaars floreren.

Binnen GREENHOUSE delen we connecties, faciliteiten, ideeën en expertise. We claimen tijd en ruimte voor onderzoek, experiment en ontmoeting. Samen bieden we de ondersteuning die nodig is om kunstenaars te laten kiemen, groeien, broeien en bloeien in elke fase van hun artistieke ontwikkeling. De komende vier jaar zullen we nieuw werk initiëren en produceren, bieden we residenties en stages aan en organiseren we workshops, lezingen, zomercursussen en festivals.