NBcollection: Workshop Ballroom Dancing

Een trip door de wereld van de partnerdans 25 april tijdens NBcollection

Tijdens het mini-festival NBcollection – waarin choreograaf Nicole Beutler zes van haar dansstukken laat zien – wordt je ook zelf aan het dansen gezet. Op zaterdag 25 april laat de onnavolgbare dansdocent Hans Vos je tijdens de workshop Ballroom Dancing proeven van verschillende stijlen binnen de partnerdans; van de klassieke Weense wals naar de simpele quickstep. Laat je hand zacht op een heup rusten, gooi je partner over één schouder of draai sensueel om elkaar heen als het mannetje en vrouwtje van een onbekende diersoort.

Met NBcollection presenteert toonaangevend choreograaf Nicole Beutler zes dansvoorstellingen die zij de afgelopen vijf jaar maakte. Bij twee van haar voorstellingen vormde de partnerdans een belangrijke bron van inspiratie. Als onderdeel van het maakproces vond er eerder een workshop plaats met Hans Vos., waarin twintig professionele moderne dansers de basis leerden van de wals, chacha, foxtrot en de boogie. Uiteindelijk distilleerde Nicole de essentie uit deze verschillende stijlen en verwerkte deze in twee dansstukken, beiden te zien tijdens NBcollection: 4: STILL LIFE (24 april) en ONE ON ONE (25 april).

Iedereen kan meedoen: dansers, acteurs, amateurs, liefhebbers, jong en oud! Je kunt je opgeven met of zonder danspartner. Neem comfortabele kleding en schoenen mee.

Meer info:
www.dansschoolhansvos.nl
www.nbprojects.nl
www.frascatitheater.nl

Zaterdag 25 april
16:30 – 18:30
Kosten: 5 euro
Frascati Theater, Amsterdam

Geef je op door een email te sturen aan naomi@nbprojects.nlCOMBIDEAL: DANCE, EAT AND WATCH
workshop + eten + 2 voorstellingen voor maar 27 euro

Schuif na de workshop aan tafel in Frascati café voor een heerlijk bordje eten, bezoek om 20:30 de voorstelling PIECE met aansluitend om 22:00 ONE ON ONE, waarin je kunt ontdekken hoe Nicole Beutler zelf de verschillende ballroom moves in een voorstelling heeft verwerkt.