Nicole Beutler Collection

10 years - 6 dance pieces

15-18 november 2019

In vier dagen tonen we zes verschillende Nicole Beutler-voorstellingen in Internationaal Theater Amsterdam en Theater Frascati. Voor de allereerste keer tonen we de Bauhaus grote-zaaltrilogie naast elkaar: 5: ECHO, 6: THE SQUARE en 7: TRIPLE MOON. Bewezen Beutler-klassiekers zoals 1: SONGS en 3: THE GARDEN mogen daarnaast natuurlijk niet ontbreken. De remake van the exact position of things (2005) is dan net in première gegaan en is in de week van Nicole Beutler Collection volop te zien.

De voorstellingen uit deze collectie zijn de visitekaartjes van Nicole en haar vaste team: componist Gary Shepherd, lichtkunstenaar Minna Tiikkainen, kostuumontwerper Jessica Helbach en dansers Marjolein Vogels, Hillary Blake Firestone en Christian Guerematchi. Per project zoekt Nicole steeds naar nieuwe samenwerkingen, maar deze harde kern gaat al jaren mee!

Biografie Nicole Beutler

Nicole Beutler maakt genre-overschrijdende voorstellingen waarin dans, muziek, theater en beeldende kunst samensmelten tot unieke kunstwerken. Na tien intensieve jaren is het weer tijd voor een terugblik. Met het minifestival Nicole Beutler Collection brengen we werken samen, die in vorm en inhoud op elkaar reageren. Of de uitwerking nu een dansperformance, beeldende kunst of een popconcert is, er is een duidelijke artistieke signatuur te ontdekken die Beutler in nauwe samenwerking met haar vaste team door de jaren heen ontwikkelde. Steeds terugkerende thema’s als ‘de individuele stem’ versus ‘het collectieve lichaam’ vormen samen met een gevoel voor muzikaliteit en subtiele humor de onderliggende kracht.

Verdieping:
"Beutlers kenmerkende mix van beeldende kunst, dans en performance manifesteerde zich voor het eerst in een stuk met de al net zo kenmerkende titel the exact position of things (2005), dat nu voor het eerst sinds lange tijd terugkeert met de oorspronkelijke cast. Ze vertelt dat ze zich in die periode voor het eerst realiseerde dat muziek niet alleen iets abstracts was, maar dat geluid ook een drijvende kracht kon zijn. Dat besef kwam toen ze, in verwachting van haar dochter, de eerste echo kreeg. De hartslag van een kind zien op een monitor, was één ding. Maar juist het geluid van dat hart, vol levensdrift, dát kwam binnen als een fysieke ervaring.”

Interview Nicole Beutler, door Fritz de Jong - Parool Uitmarktbijlage, 23 augustus 2019. Lees meer.

Programma Nicole Beutler Collection:

Vrij 15 Nov ’19 | Frascati
19:30 / the exact position of things
21:00 / 3: THE GARDEN

Za 16 Nov ’19 | Frascati
19:30 / the exact position of things
21:00 / 1: SONGS

Zo 17 Nov ’19 | Internationaal Theater Amsterdam
19:00 / 5: ECHO
21:15 / 6: THE SQUARE

Ma 18 Nov ’19 | Internationaal Theater Amsterdam
20:00 / 7: TRIPLE MOON

Naar de festivalpagina van Internationaal Theater Amsterdam
Naar de festivalpagina van Frascati

Rondom de voorstellingen kun je je onderdompelen in de wereld van Nicole Beutler via een mini-expo, pop-up performances, inleidingen, nagesprekken, een NB-boekenkraam en natuurlijk afterparty’s met DJ Streamer.

Nicole Beutler Collection stapelkorting:
Bestel je voor meerdere voorstellingen uit de Nicole Beutler Collection, dan kun je gebruik maken van de stapelkorting.

Meerdere voorstellingen in Frascati: Selecteer deze kortingsoptie NB Combi Korting in de Frascati webshop voor €3,50 korting per kaartje, of informeer ernaar bij de kassa.

Meerdere voorstellingen in ITA: Een stapelkorting van €8 korting per kaartje op de eerste rang / €6 korting per kaartje op de tweede rang wordt automatisch verrekend in de ITA-webshop, of informeer ernaar bij de kassa.

Voorstelling in Frascati combineren met een voorstelling uit Nicole Beutler Collection in ITA? Op vertoon van je Frascati-kaartje bij de kassa van ITA, kun je gebruik maken een ITA-stapelkorting van €8 korting op de eerste rang / €6 korting op de tweede rang.

▲ eerdere speeldata
▼ eerdere speeldata
2019
nov15
Nicole Beutler Collection
Frascati Frascati, Amsterdam (NL) OUTDOORS IN DE NES
nov17
Nicole Beutler Collection
Stadsschouwburg Amsterdam Stadsschouwburg Amsterdam, Amsterdam (NL)