Talk BECOMING ANIMAL by Flo Fitzgerald-Allsopp ihkv 8: Metamorphosis

Maandag 15 april 17:00 - 19:00 BAU Studio

In de aanloop naar onze nieuwe voorstelling 8: METAMORPHOSIS nodigen we masterstudente dramaturgie Flo Fitzgerald-Allsop uit om haar onderzoek met ons te delen. Flo doet onderzoek naar hoe het 'vrouwelijke' in transformatie naar het 'dierlijke' als feministische daad begrepen kan worden binnen hedendaagse performancekunst. Hoewel haar onderzoek zich richt op het vrouwelijk aspect, en we in 8: METAMORPHOSIS juist focussen op mannelijkheid, sluit deze thematiek zeker aan bij onze interesse in het overstijgen van binaire systemen. Zowel in termen van evolutie als revolutie, pleit haar onderzoek er voor om 'het dierlijke serieus te nemen' binnen zowel feministische als ecologische narratieven.

Maandag 15 april 17:00 - 19:00 BAU Studio's Entrepotdok 4 1018 AD Amsterdam Toegang gratis Taal: Engels

Op 18 april organiseren we in dit kader een tweede openbare lezing in Internationaal Theater Amsterdam. Wiskundige een beeldend kunstenaar Rinus Roelofs zal spreken over hoe mathematische structuren ons kunnen helpen om veranderprocessen in de samenleving te begrijpen. Taal: Engels. Lees meer en koop ticket.

8: METAMORPHOSIS is een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van de aankomende veranderingen. Denk aan klimaatverandering en verschuivende machtsverhoudingen. Zal het geleidelijk gaan of met pijnlijke schokken? Nicole Beutlers nieuwste grote zaalvoorstelling gaat is op 18 mei te zien in Internationaal Theater Amsterdam en op 20 en 21 mei op de Operadagen Rotterdam. Lees meer.

Over Flo Fitzgerald-Allsop Flo (Verenigd Koninkrijk) werkt als creative producer en heeft een achtergrond in beeldende kunst. Momenteel volgt ze het masterprogramma Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan de Universiteit Utrecht. Voor haar masterthesis over de transformatieve vrouw-dier relatie in hedendaagse performancekunst combineert ze feministische theorie met filosofie en performancestudies.

▲ eerdere speeldata
▼ eerdere speeldata
2019
apr15
Talk BECOMING ANIMAL by Flo Fitzgerald-Allsopp ihkv 8: Metamorphosis
BAU Studio's BAU Studio's, Amsterdam(NL)