wo 19 apr 2017

Bekijk Nicole's interview met NPO Cultura 'PODIUM DANS' hier

'Podium dans' is een nieuw wekelijks dansprogramma op NPO CULTURA. In 'Podium Dans' komen choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland aan het woord. De aflevering van Nicole is terug te kijken via deze link:

https://vimeopro.com/beatthedutchfilms/podium-dans/video/213057252

vr 17 mrt 2017

NBprojects vanaf nu op Tumblr!

De voorbereidingen voor onze nieuwe voorstelling 7: TRIPLE MOON zijn volle gang. NBprojects nodigt je uit om je onder te dompelen in ons onderzoek op onze nieuwe Tumblr pagina!

di 14 mrt 2017

Vacature Hoofd marketing & publiciteit (0,8 - 1 fte)

Sinds 2009 ontwikkelt, produceert en distribueert NBprojects het werk van choreografe Nicole Beutler. Haar theater en dans voorstellingen karakteriseren zich door beeldende, poëtische ensceneringen, subtiele humor en een minimalistische en interdisciplinaire aanpak. Haar artistieke bevlogenheid vertaalt zij in overtuigende voorstellingen die uitgebreide tournees beleven in binnen- en buitenland. Daarbij streven we naar zowel geografisch als sociale spreiding en worden de voorstellingen binnen verschillende contexten gepresenteerd; grote schouwburgzalen, kleine vlakke vloer theaters, musea, dansfestivals, theaterfestivals, pop concerten, Lowlands en het reizende theaterfestival De Parade.

De initiatieven van NBprojects (performances, maar ook festivals, conferenties, educatie projecten en meer) zijn diep geworteld in het verlangen om voorwaarden te scheppen voor uitwisseling en reflectie. Onze artistieke praktijk gaat als vanzelfsprekend verder dan de grenzen van de gevestigde disciplines. We maken verbindingen met andere kunstenaars en zijn actief in het veld van dans en performance.

NBprojects ontvangt voor het werk van Nicole Beutler sinds 2009 structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en sinds 2012 van de gemeente Amsterdam.

Dit is de functie:
- ontwikkelt marketing- en publiciteit strategie en voert deze uit
- zet de social media aanpak op de schop en brengt innovatieve input in de online marketing <br/> - werkt aan lange termijn verbindingen met theaters en speelplekken
- schrijft pakkende publiciteitsteksten voor o.a. flyers, nieuwsbrieven, persberichten, website en social media
- ontwikkelt mede het beeldmateriaal en organiseert drukwerk
- zet publiekswervende acties op en voert deze ook uit
- is actief in publieksbinding; vinden, binden en behouden
- heeft veelvuldig contacten met pers en ziet mogelijkheden voor genereren van aandacht
- zet NBprojects verder op de kaart en weet nieuwe doelgroepen aan te spreken en te verleiden
- verricht onderzoek naar publiek en gaat aan de slag met de resultaten; zet deze laatste om in concrete nieuwe plannen
- stuurt waar nodig stagiairs aan

Wie wij zoeken:
- ervaring in het culturele veld is een vereiste
- ervaring in leiding geven
- innovatieve onbegrensde denker
- zet woorden om in daden; hands-on mentaliteit
- passie voor, en kennis van, diversiteit aan kunsten en interdisciplinair werk
- goede inhoudelijke en ook toegankelijke schrijver (uitstekende beheersing van Nederlands en Engels)
- doortastend en overtuigend
- oplossingsgericht
- energiek, proactief
- zelfstandige samenwerker
- ambitieus, creatief en flexibel

Wat wij bieden:
Samenwerken met een ervaren en gedreven team aan een florerende toekomst van een nooit stilstaand, altijd vernieuwend performance gezelschap.Honorering op basis van de CAO Theater en Dans in de vorm van een dienstverband (zelfstandigheid ter bespreking). De omvang van de functie is in overleg: richtlijn 0,8-1 fte.

Heb je interesse?:
Zie je deze functie als jouw nieuwe buitenkans? Reageer dan zsm door een mail te sturen aan naomi@nbprojects.nl (Naomi Wallenburg) met je motivatie en CV.

zo 12 mrt 2017

Vertoning Diamond Dancers tijdens Cinedans festival

Tijdens de nieuwe editie van Cinedans festival zal in Filmmuseum Eye op 12 maart de film Diamond Dancers (2010) vertoond worden. Diamond Dancers is een project ontstaan in samenwerking met filmmakers Helena Muskens & Quirine Racké, waarmee op dit moment ook wordt samengewerkt voor de nieuwe voorstelling 7: TRIPLE MOON.

In de film volgen we een groep line dancers op leeftijd die met een witte toerbus naar Amsterdam afreizen, waar zij een flashmob willen uitvoeren op de Dam. Waar zo'n verrassingsoptreden doorgaans wordt uitgevoerd door jongeren, toont Diamond Dancers het plezier waarmee de ouderen hun dans opvoeren.

Voor meer informatie of het boeken van tickets, zie onderstaande website:

https://www.eyefilm.nl/film/cinedans-non-fiction?program_id=11813899

do 09 feb 2017

FRASCATI ISSUES: ENFANTS TERRIBLES

My future life. 3 solo's en een duet. Do 9 t/m za 11 februari

My future life, 3 solo's en een duet is het resultaat van een korte werkperiode van een theatermaker en een kind. Vertrekkende vanuit de belevingswereld van de spelers - ergens op de grens tussen kind en volwassene - keken zij met hen vooruit naar de toekomst. In vijf korte repetities maakten zij samen een solo (en een duet) van 15 minuten. My future life, 3 solo's en een duet is ontwikkeld in samenwerking met Alexandra Broeder.

Gespeeld op:

9 t/m 11 feb 20uur
11 feb 17uur

FRASCATI

ma 23 jan 2017

COME TOGETHER #3 - recensie

"Het ongedwongen werkplaatsconcept van Come Together #3"

Afgelopen week vond in Theater Frascati de derde editie plaats van Come Together, een driedaags initiatief van de Amsterdamse choreografen Nicole Beutler, Keren Levi en Andrea Bozic. Kunstenaars uit de stad mochten zich aanmelden voor een bijdrage. Ze werden aangespoord vooral nieuwe ideeën te presenteren in korte performances.

Stond in eerdere twee edities van dit kleine festival vooral hun eigen werk centraal, aangespoord door partners in de stad zetten de drie dames dit keer de deuren open voor het gehele dans-en performance-circuit van Amsterdam en zo werd dit evenement een verlengde van het kunstenaarsplatform BAU dat ook van de grond kwam mede dankzij hun inspanningen. Er werden uiteindelijk vijftig kunstenaars geselecteerd voor Come Together. Gedurende drie lange avonden was hun work in progress te zien in een strak geregisseerd programma, geproduceerd door NBprojects en Frascati.

We mogen blij zijn met dit soort initiatieven in Amsterdam, dat – als het gaat om de ondersteuning van jonge kunstenaars in de dans en performance – veel is kwijtgeraakt. Hoe moet deze stad verder nu zowel Het Veem als Dansmakers het grootste deel van hun budget is kwijtgeraakt en ook ICK zijn residenties voor jonge kunstenaars heeft losgelaten? Hopelijk komt er nog een oplossing voor dit nijpende hiaat. Toch richtte Come Together #3 zich niet alleen op jonge kunstenaars en bood het programma ook een podium aan midcareers en oudere kunstenaars als Robert Steijn en Ivgi & Greben. Terecht, ook onafhankelijke kunstenaars met een staat van dienst hebben behoefte aan een dialoog, zeker als het gaat om het bewandelen van nieuwe wegen. Goed dat daar oog voor is.

Onderzoek kreeg ruim baan in lecture performances, installaties, films en muziekoptredens. Het aanbod was divers, pure dans was er mondjesmaat. Vooral het performance-netwerk rond de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling), DAS Theatre (master van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en de mimeopleiding was goed vertegenwoordigd. Nieuwe ideeën werden gelanceerd en getoetst onder collega’s. Sommige performances moesten nog vaste vorm krijgen, anderen waren al een heel eind op weg. Behalve kunstenaars vonden ook dramaturgen aansluiting. Een daarvan, Jochem Naafs, ontpopte zich tot een tweede Nico Dijkshoorn. Met zijn pop-up poetry reflecteerde hij op wat hij zag.

Op vele locaties in Amsterdam, behalve theaters ook in galeries en kerken, is dat dans- en performance-circuit ondanks de minimale infrastructuur zeer actief. Zo bezocht ik op dezelfde dag in de Oosterkerk bijvoorbeeld een meditatieve dansperformance van choreograaf Niels Weijer. Vaak vinden kunstenaars wel een manier om hun werk te presenteren, maar het creëren met beperkte middelen is ook een realiteit. Come Together fasciliteert de ontmoeting, functioneel is vooral het ongedwongen werkplaatsconcept van ‘uitproberen’ en ‘stimuleren’. Dat creëert positivisme in een circuit dat het moeilijk heeft.

Inmiddels heeft het kunstenaarsplatform BAU, een nieuw Amsterdams initiatief gecoördineerd door Eva Villanueva dat ook twee dansstudio’s beheert en een complementair budget van de gemeente Amsterdam wist los te troggelen ter compensatie van de dure studiohuur in de stad, ook een website gelanceerd: www.bau.amsterdam. Op die site staan alle dans- en performance activiteiten in de stad, vacatures en audities alsmede een complete inventarisatie van de mensen in het werkveld. En zo creëert dit veld nu zijn eigen, digitale archief.

© Moos van den Broek / theaterkrant.nl

di 22 nov 2016

Vacature marketing & publiciteit (0,8 - 1 fte)

Sinds 2009 ontwikkelt, produceert en distribueert NBprojects het werk van choreografe Nicole Beutler. Haar theater en dans voorstellingen karakteriseren zich door beeldende, poëtische ensceneringen, subtiele humor en een minimalistische en interdisciplinaire aanpak. Haar artistieke bevlogenheid vertaalt zij in overtuigende voorstellingen die uitgebreide tournees beleven in binnen- en buitenland. Daarbij streven we naar zowel geografisch als sociale spreiding en worden de voorstellingen binnen verschillende contexten gepresenteerd; grote schouwburgzalen, kleine vlakke vloer theaters, musea, dansfestivals, theaterfestivals, pop concerten, Lowlands en het reizende theaterfestival De Parade.

De initiatieven van NBprojects (performances, maar ook festivals, conferenties, educatie projecten en meer) zijn diep geworteld in het verlangen om voorwaarden te scheppen voor uitwisseling en reflectie. Onze artistieke praktijk gaat als vanzelfsprekend verder dan de grenzen van de gevestigde disciplines. We maken verbindingen met andere kunstenaars en zijn actief in het veld van dans en performance.

NBprojects ontvangt voor het werk van Nicole Beutler sinds 2009 structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en sinds 2012 van de gemeente Amsterdam.

Functie omschrijving:
- ontwikkelt marketing- en publiciteit strategie en voert deze uit
- zet de social media aanpak op de schop en brengt innovatieve input in de online marketing
- werkt aan lange termijn verbindingen met theaters en speelplekken
- schrijft pakkende publiciteitsteksten voor o.a. flyers, nieuwsbrieven, persberichten, website en social media
- ontwikkelt mede het beeldmateriaal en organiseert drukwerk
- zet publiekswervende acties op en voert deze ook uit
- is actief in publieksbinding; vinden, binden en behouden
- heeft veelvuldig contacten met pers en ziet mogelijkheden voor genereren van aandacht
- zet NBprojects verder op de kaart en weet nieuwe doelgroepen aan te spreken en te verleiden
- verricht onderzoek naar publiek en gaat aan de slag met de resultaten; zet deze laatste om in concrete nieuwe plannen
- stuurt waar nodig stagiairs aan

Profiel:
- innovatieve onbegrensde denker
- zet woorden om in daden; hands-on mentaliteit
- passie voor, en kennis van, diversiteit aan kunsten en interdisciplinair werk
- goede inhoudelijke en ook toegankelijke schrijver (uitstekende beheersing van Nederlands en Engels)
- doortastend en overtuigend
- oplossingsgericht
- energiek, proactief
- zelfstandige samenwerker
- ambitieus, creatief en flexibel

Aanbod:
Samenwerken met een ervaren en gedreven team aan een florerende toekomst van een nooit stilstaand, altijd vernieuwend performance gezelschap.Honorering op basis van de CAO Theater en Dans in de vorm van een dienstverband (zelfstandigheid ter bespreking). De omvang van de functie is in overleg: richtlijn 0,8-1 fte.
Aanvang: 1 februari 2017.

Interesse?:
Zie je deze functie als jouw nieuwe buitenkans? Reageer dan uiterlijk 5 december a.s. door een mail te sturen aan justa@nbprojects.nl (Justa ter Haar) met je motivatie en CV. De eerste gesprekken worden gepland op 7, 8 of 9 december.

do 10 nov 2016

De állerlaatste keer LIEFDESVERKLARING

10 & 11 november in OPEK Leuven (BE)

De tijd is gekomen... vanavond en morgenavond in Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) Leuven de áller áller állerlaatste LIEFDESVERKLARING met onze jonge sterren Jonas Vermeulen, Bastien Bodarwe, Laetitia Janssens, Stephanie Peeters, Siska Bouwen en Allen Assi.

LIEFDESVERKLARING van Nicole Beutler en Magne van den Berg groeide de voorbije jaren uit tot een absolute publiekslieveling. Het stuk werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2015 en keert na een enorme tournee in binnen- en buitenland voor de allerlaatste voorstelling terug naar OPEK waar het in samenwerking met fABULEUS geproduceerd werd. Zes jongeren brengen al dansend, sprekend en beatboxend een ode aan het publiek. Een voorstelling waar je glimlachend én verliefd buitenkomt.

Onlangs schreef Y Generation Festival Trento: "At the end of the show comes the difficult farewell, which puts a strain on both actors and audience. Difficult as is any gap between those who have lived a common experience."

En hoewel ook ons dit afscheid moeilijk valt, zijn we trots dat we er twee jaar van hebben mogen genieten!

di 01 nov 2016

COME TOGETHER #3 programma-overzicht

Inmiddels is het programma van COME TOGETHER #3 rond; drie dagen met meer dan 50 performancemakers uit Amsterdam! Download hier het programmaboekje met informatie over alle werken en het programmaschema.

programmaboekje

di 11 okt 2016

COME TOGETHER #3 - open call

18-20 januari in Frascati

Op 18, 19 en 20 januari 2017 vindt de derde editie plaats van COME TOGETHER. Wat in 2014 begon met een minifestival waarin de generatiegenoten Nicole Beutler, Keren Levi en Andrea Bozic hun werk van naast elkaar toonden, groeide in 2015 uit tot een editie waarin een diversiteit aan Amsterdamse makers - van opkomend tot aan gevestigd - uit verschillende disciplines als muziek, dans en kunst samenkwamen.

Voor deze nieuwe editie nodigen we zo’n 50 makers uit het dans- en performanceveld uit om hun werk te tonen tijdens dit 3-daagse event in Frascati Amsterdam. Deze call gaat richting makers, die een band hebben met Amsterdam, die hier wonen/werken of opgeleidt zijn.

Choreografen, muzikanten, kunstenaars, dramaturgen zijn van harte welkom. Kom kennis uitwisselen, gedachten ontwikkelen, collega’s ontmoeten, ideeën presenteren, theorieën testen en met het publiek brainstormen. Gebruik de ruimte en tijd om iets te doen wat in een andere context niet mogelijk was. Performance, dans, lezing, worksessie, manifesto op de bar, maak een krant etc. etc.

Bij interesse in deelname kun je contact opnemen met cometogether@nbprojects.nl voor meer informatie.

COME TOGETHER is een initiatief van Keren Levi, Andrea Bozic en Nicole Beutler, wordt geproduceerd door NBprojects, Frascati, Neverlike, BAU in samenwerking met TILT en Veem House Voor Performance.

zo 25 sep 2016

6: THE SQUARE

Wist je dat...

Het vierkant in de natuur niet voorkomt? Het is een door de mens gemaakte vorm.

Tetrafobie, de angst voor het cijfer 4, vooral voorkomt in Oost-Azië, waar het woord voor 'vier' in uitspraak sterk lijkt op het woord voor 'dood'?

De populistische teksten in de voorstelling fragmenten zijn uit politieke speeches van o.a. Donald Trump, Geert Wilders en Marine LePenn?

De Square Dance zijn wortels heeft in de Schotse volksdans, ooit alleen door mannen werd gedanst en pas in 1982 in de VS werd uitgeroepen tot nationale volksdans?

Het getal 4 het nummer is van stabiliteit en orde? 4 jaargetijden, 4 windrichtingen.

Er 158 vierkanten te zien zijn in 6: THE SQUARE? De muziek in de voorstelling speciaal gecomponeerd is door Gary Shepherd/DJ Streamer, o.a. bekend van zijn Big Night Out avonden in Paradiso?

6: THE SQUARE het tweede deel is uit Nicole’s Bauhaus-trilogie over de geometrische basisvormen cirkel, vierkant en driehoek?

Het ieder jaar op 29 november internationale Square Dance dag is?

wo 21 sep 2016

Nicole Beutler over 6: THE SQUARE

een interview door We Are Public

Tijdens de Uitmarkt lieten we een fragment zien uit 6: THE SQUARE, en We Are Public interviewde Nicole in de kleedkamer na afloop!

Bekijk hier het interview >>

di 13 sep 2016

6: THE SQUARE 2 x kort

7 sep Paradiso Noord & 9 sep Vondelpark Openlucht Theater

Deze week staan we 2 keer met een fragment uit 6: THE SQUARE in Amsterdam, in de aanloop naar de avondvullende show in de Stadsschouwburg Amsterdam op 25 september! Op 7 september zijn we onderdeel van ROCKY, het nieuwe performancefestival van Paradiso in de Paradiso Noord zaal van de Tolhuistuin, en op 9 september staan we op een mooie nazomeravond in de buitenlucht van het Vondelpark Openluchttheater.

di 13 sep 2016

Metropolis M over 6: THE SQUARE

een review van Rocky Festival in Paradiso Noord

"Choreograaf Nicole Beutler opent met de sterke performance 6: THE SQUARE, een korte versie van het tweede stuk van haar Bauhaus trilogie. Het eerdergenoemde gele vierkant biedt het raamwerk voor een onderzoek naar vorm, lichamelijkheid en narratief in performancekunst, functionerend zowel als podium als artistiek kader. Acht dansers en een ‘MC’ uit de Amerikaanse Square Dance, tasten letterlijk de grenzen af. De in traditionele danskleding gehulde MC (inclusief cowboyhoed), zweept het publiek op en begeleidt de dansers van abstracte en anonieme ritmische dans naar een krioelend orgastisch hoogtepunt."

Lees hier de hele recensie!

foto ©Pieter Kers

vr 09 sep 2016

Stagiaire gezocht voor NBprojects en BAU!

Per oktober / 24 - 40 uur per week

NBprojects en BAU - Platform voor dans- en performance Amsterdam - zijn per 1 oktober op zoek naar een enthousiaste versterking in de vorm van een fulltime stagiaire of deeltijd stage/ werkervaringsplek. Beide organisaties delen een fijne kantoorruimte aan het water aan het Entrepotdok in Amsterdam. De inzet voor beide organisaties zal doorgaans 50/50 zijn.

Over NBprojects
NBprojects is een kleine, sterke organisatie, bestaand uit 6 medewerkers. We produceren de dans- en performance projecten van Nicole Beutler en initiëren workshops, conferenties, lezingen en festivals. Choreograaf/theatermaker Nicole Beutler maakt genre-overschrijdende voorstellingen waarin dans, muziek, theater en beeldende kunst samensmelten. Naast het uitbrengen van nieuwe producties zijn onze bestaande voorstellingen - vaak tegelijkertijd - (inter)nationaal op tournee.

Over BAU
BAU is een organisatie/een platform voor de onafhankelijk dans- en performance scene in Amsterdam. We initiëren activiteiten, we verzamelen informatie, we geven informatie, we brengen mensen samen en stimuleren artistieke uitwisseling, we verbeteren de condities voor deze groep en zijn partner van andere culturele instellingen en initiatieven in de stad. BAU verhuurt twee repetitiestudio’s voor professionele dans- en theaterproducties.

WIE WE ZOEKEN
We zoeken iemand met HBO/WO werk- en denkniveau met een goede taalbeheersing (ned/eng) die ons kan ondersteunen op het gebied van publiciteit/productie en het ondersteunen bij en realiseren van projecten. Je bent op zoek naar een fulltime stage, of naar een flexibel inzetbare werkervaringsplek voor minimaal 3 dagen, en wil graag werkervaring op doen in het reilen en zeilen van een culturele organisatie. Je hebt een liefde voor dans, theater, muziek en beeldende kunst. Je bent communicatief, open minded, flexibel, leergierig en betrokken. Je kan zelfstandig werken, ziet wat er mist, bent praktisch ingesteld en steekt graag je handen uit je mouwen!

KERNTAKEN
Het betreft een stage of werkervaringsplek met afwisselende werkzaamheden voor beide organisaties. Van uitvoerende werkzaamheden tot inhoudelijk research. Afhankelijk van je vaardigheden en interesses zal je takenpakket o.a. bestaan uit:
- ondersteuning bij de uitvoering van projecten (voorbereidend onderzoek, verzamelen van informatie, aanleveren van content/teksten).
- opstellen en opmaken van nieuwsbrieven
- beheren van de websites/diverse social media
- begeleiding van het drukwerk
- contact onderhouden met en bevoorrading (posters/flyers) van de diverse theaters
- contact onderhouden met pers
- bijhouden van het pers en drukwerkarchief
- het onderhouden van het adressenbestand
- het bieden van productionele (kantoor)ondersteuning

WAT WE BIEDEN
Een intensieve betrokkenheid bij een gerenommeerd dans/performancegezelschap en een groeiend cultureel platform voor de dans en performance scene.

Voor een fulltime stage bieden we een vergoeding van 300 euro per maand.

Voor een deeltijd (min. 24 uur) werkervaringsplek bieden we een vergoeding naar ratio.

Stuur je CV en motivatie vóór 30 september naar: daisy@nbprojects.nl
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Daisy Benz via daisy@nbrojects.nl / 0644706572 of Eva Villanueva via info@bau.amsterdam

di 06 sep 2016

Acteur Jonas Vermeulen over Liefdesverklaring

Een kort radiointerview op Omroep Flevoland

Op 6 september was één van onze sterspelers Jonas Vermeulen te horen op Omroep Flevoland, waar hij iets vertelde over LIEFDESVERKLARING! Deze maand laatste kans om dit stuk te zien in Nederland: op 17 sep in Corrosia Almere en op 18 sep tijdens Festival Musica Sacra Maastricht!

Terugluisteren >>

di 19 apr 2016

Publieksprijs voor Antigone

Lalka Też Człowiek Festival in Polen

Op 16 april ontvingen Nicole Beutler en Ulrike Quade de publieksprijs van het Lalka Też Człowiek Festival in Polen voor de voorstelling Antigone. In dit jaarlijkse internationale festival worden poppentheater en animatiefilms getoond. De publieksprijs ging naar Antigone vanwege de emoties die de poppen in het stuk uitdrukken.

Hou onze kalender in de gaten voor opkomende speeldata van Antigone!

do 04 feb 2016

Creative Talks: Dance, Music and Visual Arts

met Nicole Beutler, Gary Shepherd en Felix Ritter

Nicole is uitgenodigd om op donderdag 4 februari een 'creative talk' te geven over haar werkpraktijk in de Apple Store te Amsterdam, samen met DJ/componist Gary Shepherd met wie zij sinds 1999 werkt. Zijn elektronische beats en haar sterke visuele taal zorgen voor verrassende, award-winnende performances op het grensvlak van beeldende kunst, dans en muziek. Aan de vooravond van de tournee van 3: THE GARDEN geven zij in deze 'talk' in de Apple Store een kijkje achter de schermen bij NBprojects. Dramaturg Felix Ritter en danser Hillary Blake Firestone, beiden betrokken bij het creatieproces van 3: THE GARDEN, nemen ook deel aan het gesprek.

>> meer Gary Shepherd
>> meer info

di 02 feb 2016

Springvossen: Interview met Nicole Beutler

De geometrie van de dans

Robert van Altena gaat in gesprek met choreografe Nicole Beutler. In deze uitzending vertelt zij over o.a. de doorwerking van de traditie in haar eigen werk, en haar gebruik van de elementaire geometrische vormen het vierkant, de driehoek en de cirkel.

Springvossen Interview

vr 22 jan 2016

A new perspective on 3: THE GARDEN

foto's van Stephen Wright

Tijdens de Nederlandse Dansdagen gaf fotograaf en Rambert danser Stephen Wright ons een bijzonder perspectief op 3: THE GARDEN. De tournee start op 8 februari in de Stadsschouwbrug Amsterdam!

Bekijk de foto's hier

ma 30 nov 2015

Recensie Theaterkrant

door Moos van den Broek

Van 26 t/m 28 November stond Frascati in het teken van COME TOGETHER, een driedaags festival met Amsterdamse performancemakers. De Theaterkrant schreef een recensie over het festival. LEES HEM HIER!

"Er wordt gewerkt aan community building in Amsterdam, dat is goed nieuws!"

vr 03 okt 2014

SHIROKURO wint Dioraphte Dansprijs op Nederlandse Dansdagen

'dance performance with the greatest international potential'

During the Nederlandse Dansdagen, the dance concert SHIROKURO - a collaboration pianist Tomoko Mukaiyama, lighting designer Jean Kalman and with dancer Mitchell Lee van Rooij - has won the Dioraphte Dance award for the performance with the greatest international potential.

The jury: “The production most suitable for an international tour is a multidisciplinary performance, that in an ingenious way brings together music, dance and visual arts. The hallucinating and raw music, the strength of the dancer, set and light design, come together in an overwhelming experience".

di 15 jul 2014

AT5 Amsterdamprijs aflevering 1: Genomineerden Stimuleringsprijs

Nicole Beutler genomineerd voor de Stimuleringsprijs

Op 28 augustus wordt bekend wie de winnaars zijn van de Amsterdamprijs voor de Kunst: de belangrijkste cultuurprijs van de stad. De prijs wordt jaarlijks toegekend door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Er zijn negen genomineerden in drie categorieën. In deze eerste AT5 aflevering van de Amsterdamprijs aandacht voor de genomineerden in de categorie 'Stimuleringsprijs'. Dat zijn Moniker, Kunstverein en Nicole Beutler!

wo 04 jun 2014

Genomineerd voor de AMSTERDAMPRIJS VOOR DE KUNST

Wij zijn blij:

Op woensdag 4 juni heeft het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) de genomineerden bekend gemaakt voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2014. De shortlist bestaat uit negen kunstenaars of instellingen die een onderscheidende en actuele bijdrage leveren aan de kunst in de stad. De genomineerden zijn: Kunstverein, Nicole Beutler en Studio Moniker (stimuleringsprijs), Trouw Amsterdam/De Verdieping, Silbersee [voorheen vocaallab] en Jeffrey Meulman (beste prestatie), Kees de Koning, Willem Jeths en Jan van Toorn (bewezen kwaliteit)....

Op 28 Augustus is de uitreiking in de Tolhuistuin.... spannend.

Bekijk hier de AT5 aflevering over de drie genomineerden voor de Stimuleringsprijs.

FRASCATI ISSUES: ENFANTS TERRIBLES

My future life. 3 solo's en een duet

My future life, 3 solo's en een duet is het resultaat van een korte werkperiode van een theatermaker en een kind. Vertrekkende vanuit de belevingswereld van de spelers - ergens op de grens tussen kind en volwassene - keken zij met hen vooruit naar de toekomst. In vijf korte repetities maakten zij samen een solo (en een duet) van 15 minuten. My future life, 3 solo's en een duet is ontwikkeld in samenwerking met Alexandra Broeder.

Gespeeld op:

9 t/m 11 feb 20uur
11 feb 17uur

FRASCATI