wo 18 apr 2018

Even voorstellen:

Stagiaire Marketing en Publiciteit Sarah Soethoudt

Wie zijn de vrouwen en mannen achter Nicole Beutler? Graag stellen we je voor aan ons team. Vandaag: onze stagiaire marketing en publiciteit Sarah Soethoudt.

HOI SARAH, WIE BEN JE EN WAT DOE JE?
Ik ben Sarah Soethoudt en ik ben 23 jaar oud. Ik heb moderne theaterdans gestudeerd aan de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Na mijn afstuderen in 2016 heb ik me voornamelijk bezig gehouden met mijn eigen danscollectief Chronos. Soms geef ik ook dansles en -workshops. Daarnaast ben ik bezig om mijn acteerskills te verdiepen, omdat ik naast dansen acteren heel leuk vind. Via stages hou ik me ook bezig met de verschillende aspecten van een culturele organisatie, zoals beleid. Daar wil ik in de toekomst misschien iets in gaan doen. Voordat ik bij Nicole Beutler Projects begon, liep ik een half jaar stage bij crowdfundingplatform Voordekunst als project assistent.

HOE KOM JE BIJ NICOLE BEUTLER PROJECTS TERECHT?
Ik volg Nicoles werk al heel lang. Ik vind haar een van de meest authentieke makers in Amsterdam. Ik vind dat ze op een heel eerlijke manier werkt. Dat ze ondanks haar jaren ervaring en groei dicht bij haar artistieke kern weet te blijven. Dat vind ik belangrijk. Ik werk nu mee op de afdeling marketing en publiciteit. Dat is niet mijn achtergrond maar ik vind het fijn om binnen de danswereld iets nieuws te leren. Ik heb wel op enige hoogte productiewerk gedaan voor Chronos, maar PR en marketing stonden nog op mijn lijstje om beter in te worden. Om dat in deze organisatie te kunnen doen is dan wel perfect.

JE BENT ZELF OOK DANSPERFORMER EN -MAKER. VOEL JE VERWANTSCHAP MET HET WERK VAN NICOLE?
Ik ben onderdeel van een collectief, dus dat is wel anders. Bij Chronos zijn we met z’n vijven, dus het is niet zo dat één iemand de besluiten neemt. Esthetisch gezien zie ik niet veel gelijkenissen met het werk van Nicole, maar ik denk wel dat we beiden poëtisch werk maken, al dan niet op een verschillende manier. Op 29 april gaat ons nieuw stuk The Three Graces in première in de Dokzaal in Amsterdam. En deze zomer spelen we o.a. op het Delft Fringe Festival.

WAT IS JE FAVORIETE NICOLE BEUTLER VOORSTELLING EN WAAROM?
Ik heb bijna alles van Nicole gezien. (Denkt na…) Dan kies ik toch voor DIDO DIDO. Ook omdat de voorstelling toevallig inspeelt op mijn persoonlijke affiniteit. Ik houd van de muziek van Purcell en ik vind Heather Ware een fantastische danseres. Dus dan heb je al twee dingen die niet mis kunnen gaan. Geef daar dan een Nicole Beutler twist aan en het kan niet meer stuk. Ik vond het een ontroerende, oprechte voorstelling.

Meer informatie over Chronos: www.chronos.dance
Foto: Naomi Wallenburg