wo 12 sep 2018

4: STILL LIFE op Gala Nederlandse Dansdagen

Het Nederlandse Dansdagen Gala op 12 oktober 2018 in Maastricht is de avond waarop de belangrijkste dansprijzen van ons land worden uitgereikt. Op deze feestelijke avond vieren dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans. En er is meer. In een gevarieerd programma geven zes toonaangevende gezelschappen alvast een voorproefje van de voorstelling waarmee zij in het seizoen 2018/2019 langs de internationale danspodia touren. Nicole Beutler Projects presenteert hier een fragment van 4: STILL LIFE, die in april 2019 opnieuw in de Nederlandse theaters te zien zal zijn.

Met 4: STILL LIFE keert Nicole Beutler terug naar de basis. Ze dook in de dansgeschiedenis en destilleerde daaruit de essentiële bouwstenen van het dansduet tussen man en vrouw. We zien paringsrituelen, leiders en volgers, versmelting en gevecht, afstand en intimiteit. Dit combineert Beutler met de precieze geometrie van Bauhaus. Cirkels, vierkanten en driehoeken zijn de leidraad voor een bijzondere ‘dans van de ruimte’, een hofdans, een paringsdans, een ritueel en een 'Lichtspiel’.

‘4: STILL LIFE is een en al contradictie. Tussen tijden en stijlen, tussen verwachtingen en realiteit. (…) Bijzonder dus.’ - de Volkskrant****

Meer over 4: STILL LIFE