vr 07 dec 2018

Maureen Teeuwen wint Colombina

Actrice speelt in LIEFDESVERKLARING (voor altijd)

Zondag 16 september zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de VSCD Toneelprijzen uitgereikt, tijdens het Gala van het Nederlands Theater in het Internationaal Theater Amsterdam.

De Colombina, de prijs voor de beste bijdragende vrouwelijke rol, ging naar Maureen Teeuwen voor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade van Maatschappij Discordia. Vanaf november 2018 is Teeuwen te zien in onze voorstelling LIEFDESVERKLARING (voor altijd), een coproductie met Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties.

>>Meer over LIEFDESVERKLARING (voor altijd).

De jury: “In het sterke trio actrices Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en Maureen Teeuwen is het spel van Teeuwen een theaterstudie waard. Schijnbaar achteloos codeert ze de Discordiaanse stijl in dit stuk. Ze heeft een twinkelende humor en stelt op een bijna naïeve wijze scherp aan de orde hoe het is om mens en vrouw te zijn in de zoektocht naar zelfregie en hoe de macht over je eigen leven terug te krijgen.Het is een genot om naar haar puntgave tekstbehandeling te luisteren, om zo tot nieuwe inzichten te komen in de keuzes die haar personage maakt.”

Foto: Anna van Kooij