vr 15 mei 2020

Your Feeling, nieuwe single van Genevieve Murphy

We presenteren vandaag de eerste single & video van het nieuwe album I Don’t Want To Be An Individual All On My Own van onze nieuwe maker Genevieve Murphy. Exclusief voor Thuistezien van West Den Haag en SPRING on Screen van het SPRING Performing Arts Festival Utrecht.

BEKIJK HIER

Op dit album worden experimentele composities afgewisseld met melodieuze soundscapes. Met haar intelligente composities onderzoekt Murphy wat ons aantrekt en wat ons afstoot. In de gelijknamige theaterperformance trekt ze deze gedachte door, van de muziek naar het sociale leven. Hoe herkenbaar en toegankelijk moet je kunnen communiceren om begrepen en geliefd te worden?

Genevieve Murphy (Schotland, 1988) studeerde muziek en compositie aan de conservatoria van Glasgow, Birmingham en Den Haag. Murphy componeert hedendaagse klassieke muziek met invloeden van popmuziek en improvisatie voor ensembles over de hele wereld. In het theater ontwikkelt ze zich tot speler, schrijver een regisseur van voorstellingen op het snijvlak van nieuwe muziek en performance.

Video Director: Julian Hetzel
Music and performance: Genevieve Murphy
Drums: Henning Luther
Electronic Beats: Le Schnigg
Mixing and Mastering: Gary Shepherd
Dramaturg: Nienke Scholts
Commissioners: SPRING Performing Arts Festival, West Den Haag
Met steun van: Nicole Beutler Projects

Het muziekalbum I Don’t Want To Be An Individual All On My Own wordt in het najaar van 2020 uitgebracht op het label Unsounds en wordt mogelijk gemaakt door Gaudeamus. De première van de gelijknamige voorstelling zou in mei 2020 plaatsvinden tijdens het SPRING Performing Arts Festival in Utrecht, en kan dit najaar hopelijk doorgang vinden. De voorstelling is een productie van Nicole Beutler Projects, mede mogelijk gemaakt door Standplaats Utrecht en het Fonds Podiumkunsten.