ma 03 aug 2020

Fondsen hebben vertrouwen in plannen Nicole Beutler Projects

Toekenning vierjarige subsidie FPK en AFK

Wat een zomernieuws: We zijn onwijs dankbaar en blij met de toekenning van de subsidie voor de komende vier jaar van zowel het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Fonds Podiumkunsten. We zijn dankbaar ook voor het vertrouwen van de commissies die onze plannen zo positief hebben beoordeeld. De rode draad van onze plannen is RITUALS OF TRANSFORMATION - en nu is de wereld méér in verandering dan we hadden kunnen voorzien. De toekomst is zo ontzettend onzeker. Alles verandert. Altijd. Maar nu nog meer. En wij mogen door. Door met projecten die zich verhouden tot de wereld en pogingen doen om daarover in contact te treden met de ander. Dat is geweldig.

We gaan ons in de komende jaren opnieuw inzetten voor het openbreken van bekende (denk)structuren, voor werk dat discipline-overschrijdend is, voor werk dat verrast, en voor een gezond en bloeiend eco-systeem van dans en performance en alles wat daarbij hoort.

We zijn blij met de honorering van onze partners VEEM House en Boogaerdt/VanderSchoot, maar ontzettend triest dat NeverLike, TILT en vele andere gezelschappen ondanks positieve beoordelingen toch geen steun gaan ontvangen. En totaal verbaasd zijn we dat een belangrijke speler voor de onafhankelijke scene, het BAU platform voor dans en performance, nu helemáál uit de boot dreigt te vallen. De Amsterdamse scene van dans en performance heeft verbinding nodig. We zullen ons ook in de komende jaren daarvoor inzetten.

To the future!
xNicole