8: METAMORPHOSIS

2019, Een coproductie met de OPERADAGEN ROTTERDAM en ITA

8: METAMORPHOSIS is een dansconcert en performance voor de grote zaal waarin de kracht van de verandering centraal staat. In een tijd waarin de klimaatverandering zijn gevolgen toont kunnen we er niet meer omheen dat er een verandering gaande is. Het ijs smelt. Dat is eng, maar ook een feit. Het patriarchaat brokkelt langzaam af en we zoeken naar nieuwe perspectieven op onze samenleving. Niets blijft zoals het was. Alles verandert constant. In dit nieuwe werk van Nicole Beutler kom je terecht in een wereld waar niets blijft zoals het is, waar alles in beweging is en het vastgeroeste openbreekt waardoor onvermijdelijk nieuwe perspectieven ontstaan. 

Na de muziektheatervoorstelling DIDO DIDO verdiept Beutler zich opnieuw in een stuk van barokcomponist Henry Purcell. Dit keer kiest ze voor de ‘Cold Song’ uit King Arthur; het lied over een wintergeest die liever bevroren blijft. Maar het voorjaar komt eraan en het ijs smelt. Geleid door de virtuoze percussionist Frank Rosaly en de electronische soundtrack van componist Gary Shepherd laten de zeven dansers/zangers de bekende compositie transformeren tot een organisch groeiende muzikale explosie.

Geïnspireerd door de werken van MC Escher, Ovidius en de muziek van Purcell ontwikkelt Nicole Beutler opnieuw een dans- en muziektheatervoorstelling volgens haar eigen wetten. Op het podium gezeten wordt het publiek uitgenodigd om de oude bekende ruimte - van het theater en daarbuiten - op een geheel nieuwe manier te ervaren en te ondergaan.

Concept, regie, choreografie: Nicole Beutler
Muziek: Gary Shepherd
Slagwerk: Frank Rosaly
Performers en medemakers: Felix Schellekens, Dominic Kraemer, Arnout Lems, Sebastian Pickering Pedersen (stagiair), Rob Polmann, Timo Tembuyser, Christian Guerematchi
Second cast: Tijmen Teunissen (stagiair), João Dinis Pinho
Lichtontwerp: Minna Tiikkainen
Kostuums: Jessica Helbach
Decorontwerp: Julian Maiwald
Dramaturgie: Igor Dobricic
Artistiek assistent: Justa ter Haar
Dramaturgisch advies: Fabienne Vegt
Repetitor / tourbegeleiding: João Dinis Pinho
Lichttechniek: Julian Maiwald
Geluidstechniek: Valentijn Berkhout
Producent: Nicole Beutler Projects
Coproducent: Operadagen Rotterdam, Internationaal Theater Amsterdam Mede mogelijk gemaakt door: Ammodo, Fonds 21
Voorpubliciteitsbeeld: 'God's House' Matthias Haker
Acquisitie & tourneeplanning: Theaterzaken Via Rudolphi

2019
mei18
8: METAMORPHOSIS
Stadsschouwburg Amsterdam Stadsschouwburg Amsterdam, Amsterdam (NL)
Avant-première
mei20
8: METAMORPHOSIS
Operadagen Rotterdam Operadagen Rotterdam, Rotterdam (NL)
tickets
mei21
8: METAMORPHOSIS
Operadagen Rotterdam Operadagen Rotterdam, Rotterdam (NL)
tickets