STILL LIFE IN THE PARK/CITY/MUSEUM

Op onverwachte plekken in de stad vindt een ritueel ter verlangzaming plaats. Deze ringdans geïnspireerd op Oskar Schlemmers Reifentanz maakt ruimte voor verbeelding. Een nauwkeurig micro-spektakel spelend met tijd en ruimte. Voor deze poëtische interventie bewerkt Nicole Beutler één scène uit de voorstelling 4: STILL LIFE tot een groepsmanifestatie voor negen tot twaalf dansers.
Op uitnodiging van WHY NOT FESTIVAL OFF VENUE tijdens Julidans 2018 voor het eerst uitgevoerd in een park in Amsterdam, daarna tijdens de Uitmarkt in het Muziekgebouw, op de steiger van het Marineterrein en op het dak van NEMO. In 2019 voor de opening van de 100jaar bauhaus tentoonstelling in het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en tijdens de museumnacht aldaar. In 2019 danste een groep van 15 studenten van de opleiding Moderne Theaterdans (ATD) de voorstelling in de NES en op het Leidseplein in het kader van de Nicole Beutler Collection.

STILL LIFE IN THE PARK
De eerste uitvoering STILL LIFE IN THE PARK vond plaats in het Bilderdijkpark in Amsterdam West ihkv WHY NOT off Venue in samenwerking met Julidans Festival op 14 Juli met drie uitvoeringen in het park, een poëtische verstilling in relatie tot de natuur.

Performers: Marjolein Vogels, Daniel Barkan, Djahan Manuela Perez, Nicole Geertruida, Tomislav Feller, Patrick Schmatzer, Ibelisse Guardia Ferragutti, Klara Alexova, Evelyne Rossie, Djinti Sullivan, Inge van Huijkelom, Eva Villanueva, Kristin Hollinsworth

Met dank aan: WHY NOT FESTIVAL & JULIDANS & Cafe De Liefde

STILL LIFE IN THE CITY
De tweede uitvoering: STILL LIFE IN THE CITY vond plaats in het kader van de UITMARKT, de opening van het culturele seizoen in Amsterdam, op verschillende locaties rondom het Muziektheater en het Scheepvaartmuseum. Het werk staat zo in relatie tot de architectuur en de urbane omgeving.

Performers: Marjolein Vogels, Tomislav Feller, Patrick Schmatzer, Evelyne Rossie, Eva Villanueva, Justa Ter Haar, Kristin Hollinsworth, Christian Guerematchi, Lucia Fernandez, Ines Almeida, Erik Wijdeveen

STILL LIFE IN THE MUSEUM
De geometrische vormen van Bauhaus vormen voor choreograaf Nicole Beutler het uitgangspunt voor de verstilde performance STILL LIFE IN THE MUSEUM. Tijdens de opening van de expositie ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ vindt een ritueel ter verlangzaming plaats.

Performers: Marjolein Vogels, Hillary Blake Firestone, Benjamin Kahn, Cherish Menzo, Daniel Barkan, Patrick Schmatzer, Klara Alexova, Eva Villanueva, Inez Almeida

▲ eerdere speeldata
▼ eerdere speeldata
2018
jul14
STILL LIFE IN THE PARK/CITY/MUSEUM
Julidans Julidans, Amsterdam (NL) Op locatie
aug26
STILL LIFE IN THE PARK/CITY/MUSEUM
Uitmarkt Uitmarkt, Amsterdam (NL)
2019
feb08
STILL LIFE IN THE PARK/CITY/MUSEUM
Boijmans van Beuningen Boijmans van Beuningen, Rotterdam (NL)
feb09
STILL LIFE IN THE PARK/CITY/MUSEUM
Boijmans van Beuningen Boijmans van Beuningen, Rotterdam (NL)
mrt02
STILL LIFE IN THE PARK/CITY/MUSEUM
Boijmans van Beuningen Boijmans van Beuningen, Rotterdam (NL) Museumnacht
nov15
STILL LIFE IN THE PARK/CITY/MUSEUM
Frascati Frascati, Amsterdam (NL) OUTDOORS IN DE NES
nov17
STILL LIFE IN THE PARK/CITY/MUSEUM
Stadsschouwburg Amsterdam Stadsschouwburg Amsterdam, Amsterdam (NL)