Nicole Beutler Projects realiseert de projecten van theatermaker / choreograaf / curator Nicole Beutler, vaak in samenwerking met andere kunstenaars en organisaties.


NBprojects ontvangt voor het werk van Nicole Beutler structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en de gemeente Amsterdam voor de periode 2017-2020.ARTISTIEKE LEIDING
Nicole Beutler

ZAKELIJKE LEIDING & INTERNATIONALE VERKOOP
Sanne Boersma

PRODUCTIE
Floor Cremers

MARKETING & PUBLICITEIT
Mayke Klomp

ARTISTIEKE ASSISTENTIE
Justa ter Haar

MARKETING- EN ZAKELIJKE ASSISTENTIE
Naomi Wallenburg

TECHNISCHE PRODUCTIE
Hans-Peter Hulsscher

ACQUISITIE EN TOURNEEPLANNING
Theaterzaken Via RudolphiONS BESTUUR
Wendy Veerman (Medewerker VSB-fonds, voorzitter)
Sarah Berckenkamp (Zelfstandig projectmanager in de cultuursector, secretaris / interim-voorzitter )
Martine Dekker (Directeur Cinedans, penningmeester)
Quirijn Bongaerts (Advocaat bij Bynkershoek)
ANBI
Onze stichting heeft de ANBI status.

Statutaire naam: stichting nb

RSIN fiscaal nummer: 8206.99.548

De stichting heeft ten doel: het verrijken van de cultuur door middel van ontwikkeling en onderzoek op het vlak van theater, ontmoetingen en dialoog tussen kunstenaars van verschillende disciplines en alles wat hiermee in de ruimste zin verband houdt of bevorderlijk is.

Beloningsbeleid volgens de cao van de Nederlandse dans. Het bestuur is onbezoldigd.

Jaarverslag 2018

Nicole Beutler (München, 1969) is theatermaker en choreograaf. Haar gezelschap Nicole Beutler Projects is gevestigd in Amsterdam. Beutlers werk bevindt zich op het grensvlak van theater, dans en beeldende kunst en verhoudt zich altijd tot de wereld. Met minimale middelen en subtiele humor werkt zij aan diepmenselijke vraagstukken. Haar voorstellingen zijn op muzikale wijze gecomponeerd en doordrongen van subtiele humor. Steeds opnieuw onderzoekt zij de zeggingskracht van beweging binnen de context van performance en theater. Haar belangrijkste motivatie ligt in het verlangen om tegen ideologieën te werken en om ruimte en voorwaarden te creëren voor ontmoetingen en nieuwe perspectieven. Deze motivatie leidt tot uiteenlopende voorstellingen binnen verschillende disciplines, het samenstellen van conferenties en festivals.

Nicole Beutler ontving de Dioraphte prijs voor SHIROKURO en de VSCD Mimeprijs voor haar werk 1: SONGS (2009).

Als curator zet Beutler zich in voor kritische reflectie op dans, performance en live-art. Jaarlijk organiseert ze de Summer Academy WE LIVE HERE i.s.m. partners als Marijke Hoogenboom (AHK), Andrea Bozic (Tilt) en BAU Platform voor dans en performance. Ze is initiator van het terugkerende festival COME TOGETHER en medeoprichter van de website PERFORMANCE PLATFORM en BAU Platform voor dans en performance. In 2011 cureerde zee BACK TO NATURE en GARDENING #1 ism het Goethe-Institut te Amsterdam. In 2009 was ze co-curator van de lezingencyclus THE OLD BRAND NEW in de Stadschouwburg in Amsterdam in samenwerking met De Appel, If I can’t dance, AHK, DAI. Als programmeur Dans en Performance was Nicole Beutler meer den twee jaar verbonden aan Frascati en o.a. medeverantwoordelijk voor het programma van het SOMETHING RAW FESTIVAL voor nieuwe dans- en performancekunstenaars (2008-2010).

Van 2004-2009 maakte Beutler haar werk binnen LISA, het in Amsterdam gebaseerde collectief van de dans/theatermakers. Samen cureerden ze ook festivals en events waarbinnen ontmoeting en reflectie centraal stonden. Sinds 2009 heeft zij haar eigen organisatie met de naam Nicole Beutler Projects (NBprojects).

Nicole Beutler is ook performer, zij was o.a. jarenlang op tournee met THE SHOW MUST GO ON van Jérôme Bel. Zij werkt regelmatig als artistiek adviseur en gastdocent aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling, Moderne Theaterdans en Mime Opleiding, allen onderdeel van de Theaterschool binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).